Plevne İl Özel İdare İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Öznur Uluişden, 4 Eylül 2010 tarihinde Çankaya Mahallesi'ndeki evlerinden Porsuk Spor Salonu'ndaki hentbol antrenmanına gitmek için ayrıldı, 10 gün sonra Kent Ormanı'nda cesedi toprağa gömülü olarak bulundu. Öznur'un cinayet şüphelisi olarak yakalanan ve polislere "Öznur ile ilişkiye girmek istedim ancak erken boşalmam nedeniyle amacıma ulaşamadım. Öznur beni babasına ve amcasına söyleyeceği belirtince, onu ellerimle boğdum. Cesedin çabuk çürümesi için de üzerindeki giysilerini çıkartıp toprağa gömdüm" diyen Ali Haydar Körmeçli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANKARA'DA CEZAEVİNDE KALIYOR

Ali Haydar Körmeçli Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde tuvaletindeki su borusuna kendini astı, ancak infaz koruma memurları tarafından son anda kurtarıldı. Körmeçli can güvenliği nedeniyle Ankara 2 No'lu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli ile olayı gizlediği öne sürülen tramvay özel güvenlik görevlisi tutuksuz sanık 36 yaşındaki Adnan Avcu'nun yargılanmalarına bugün Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli katıldı, tutuksuz sanık özel güvenlik görevlisi Adnan Avcu ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ali Haydar Körmeçli'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmediğini belirtti.

SUÇLULARIN HEPSİ DIŞARIDA GEZİYOR

Daha önceki duruşmalarda da çelişkili ifadeler veren tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli kendini savunarak, "Neden cezaevinde yattığımı bilmiyorum. Ben bir tek polislere yardım etmek amacıyla cesedin olduğu yeri gösterdim. Bu nedenle beni suçlu olarak gösteriyorlar. Suçluların hepsi dışarıda geziyor. Ben suçsuzum" dedi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Ali Haydar Körmeçli'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Mart'a erteledi.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi yaklaşık 30 kadar kadın, duruşma öncesi adliye binası önünde basın açıklaması yapıp sanık Ali Haydar Körmeçli'nin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Basın açıklamasını okuyan Sinejan Kurt, "Bizler en başından beri bu davanın takipçisi olduk ve istediğimiz sonucu alana kadar yani katil Ali Haydar Körmeçli en ağır cezaya çarptırılana kadar da mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki Öznur ve daha pek çok kadın cinayeti münferit değildir. Biz kadınlar biliyoruz ki ne kadar kararlı mücadele eder ve bir araya gelirsek erkek egemen yargının tahrik indirimlerini de, uzayan yargılama süreçlerini de, aleyhimize verilen kararlarını da lehimize çevireceğimizi biliyoruz. Öznur Uluişden davasında da katil Ali Haydar Körmeçli'nin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz" diye konuştu.