Büyükşehir Belediyesi tarafından basın toplantısı düzenleyen Mehmet Özhaseki, bundan 1.5 yıl önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, belediye, şahsı ve belediye çalışanlarıyla ilgili olarak TBMM'deki bütçe görüşmesinde "Kayseri’de valilik, belediye ve adliyeden oluşan şeytan üçgeni var" dediğini söyleyen Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu:

"İftira,yalan ve çamur atan bu ifadelerle Sayın Kılıçdaroğlu tongaya düştüğünü anladı ama geri adım atmadı. Televizyon, gazete ve internet sitelerinde sürekli bizi karadılar. Hiç durmadan yalanlar söylediler. 'Rüşvetin belgesi var' diye iftira kampanyası düzenlediler. Olay, basit bir dolandırıcıktı. Gesi Belde Belediyesi'nden bize geçen bir memur 150 bin TL değerinde dolandırıcılık yaparak, para toplamış. Konuyu biz ortaya çıkartıp, yakalanmasını, ardından da tutuklanmasını sağladık. Dolandırıcılıktan mahkum oldu. Ama, CHP genel başkanı ve bazı milletvekili arkadaşları kapanmış bu dosyayı yeniden açtırdı. 9-10 ay süren 300 sayfalık iftiralar sonrası 3 savcı dosyaları yeniden inceledi. 'Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma yok' diye karar çıktı. Dosyalar düştü. Şahsım adına Kılıçdaroğlu’na 10 dava açtım. Bunlardan 2'si lehime sonuçlandı. Son olarak CHP liderinin İzmir’de 4 Aralık 2011’de yaptığı mitingdeki iftiralarından dolayı da bana 8 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu. Geçenlerde de Ankara’da aynı konuyla ilgili iftirada bulunduğu avukat kendisinden 8 bin TL tutarında tazminat kazandı. Şimdi açtığım diğer 9 dava öncesi Kılıçdaroğlu’na buradan sesleniyorum; Ya tüm Türk halkı önünden Belediyemden, benden ve çalışma arkadaşlarımdan söylediğimiz yalan, attığımız iftiradan dolayı özür diliyorum' diyecek. Ya da açtığımız davalardan bu kazandıklarımız gibi mahkum olacak. Zira, her yalanın bir bedeli var."

Özhaseki, şahsının, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ve belediye çalışanlarının CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve CHP Konya milletvekili Atilla Kart ve arkadaşları hakkında 50’ya yakın dava açıldığını, bunlardan kendisiyle ilgili 1, belediye çalışanlarının da Bölge İdare Mahkemesi'nde 1’er dava kazandıklarını ekledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kendisine haraket gerekçesiyle açtığı 2 davadan birinin takipsizlikle sonuçlandığını da ifade etti.



OE,DÖ(OE/İD)