Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nin ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla verdiği 8 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e futbol sahalarından da destek geldi. Dikili'de Aliağaspor ve Dikili Belediyespor arasında oynanan Bölgesel 1. Amatör Lig maçında her iki takımın futbolcuları, 'Belediye Başkanımız Osman Özgüven yanımızda. Adalet istiyoruz' yazılı pankart ile sahaya çıktı. Futbolcular aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in de bulunduğu seyirciler tarafından alkışlandı. Maçın ilk iki dakikasında Dikili Belediyespor Osman Özgüven'e destek vermek için maça başlamazken, Aliağasporlu futbolcular kendi aralarında top çevirdi. Dikilispor 85. Dakikaya kadar 1-1 berabare götürdüğü maçı kalecinin kırmızı kart görmesi nedeniyle 4-1 kaybetti.

MECLİS'TE AF TASARISI VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, maçın ardından Dikili Belediyesi'ne giderek Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ile birlikte Osman Özgüven'in eşi Ayşe Özgüven, oğllları Evren, Utkan, Barış Özgüven'i ziyaret etti. Burada konuşan Güler, Özgüven'e yapılanın siyasi bir saldırı olduğunu, onun durumunda bulunan belediye başkanlarının aldıkları cezalara yönelik bir af tasarısın çalışmasının Meclis'te olduğunu dile getirdi. Güler, "Sadece Dikili'de değil ülke genelinde bir şeyler yapmamız lazım. Osman Özgüven'in su politikası bile başlı başına ayrı bir durum. Bir sembol Osman Özgüven. Sıradan bir sosyal belediyecilik de değil. Sembol isimleri susturmaya çalışıyorlar. Bu davalar, konunun uzmanı olarak söylüyorum; Hapislik bir unsur taşımamaktadır. Bunlar sıradan usul hatalarıdır. İdari tedbirlerle düzeltilecek davalardır. Olacak iş değil. Biz Osman Özgüven'in hiçbir suçu olmadığından, kendi adımızdan emin olduğumuz kadar eminiz. Ortada haksız yere toplumcu belediyecilik anlayışının cezalandırılması gerçeği var. Bunu ortaya çıkaracağız. Hem hukuk mücadelesiyle, hem siyasi mücadeleyle bunu yapacağız" dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise Özgüven'in örnek aldıkları bir 'ağabey' olduğunu ifade ederek, "Kesilen bu ceza onun halkçı ve toplumcu belediyecilik uygulamalarına verilen bir cezadır. Osman Özgüven ile ihale yolsuzluğunun ya da kişisel menfaat sağlamanın aynı cümle içinde kullanılamayacağını, onu tanıyan herkes biliyor. Türkiye'deki bu adaletsizliğe karşı mücadele edeceğiz. Onu kısa süre içerisinde tekrar aramızda görmeyi umut ediyoruz" diye konuştu.



TG(AÖ/SS)