Milas İlçesi’ne bağlı Bafa Beldesi Kapıkırı Köyü’nde ailesiyle yaşayan doğuştan bedensel engelli Fatma Burnak, yaklaşık 1 yıl önce kendi imkanlarıyla akülü tekerlekli sandalye aldı. Yıllarca yakınlarının sırtında evden çıkabilen Burnak, akülü tekerlekli sandalyeyle kimseye yük olmadan dışarıya çıkabilme hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, başka bir engelle karşılaştı. Köy içinden geçen yola inebilmek için yaklaşık 50 metre uzunluğundaki patika yolu kullanmak zorunda olan Burnak, toprak yolda ilerleyemeyince Bafa Belediye Başkanı CHP’li Zühra Dönmez’den yardım istedi. Tali yolun yapılması için çalışmalara başlayan Başkan Dönmez, köyün 1'inci derecede sit alanı olması nedeniyle izin engeline takıldı. Yaklaşık 1 yıl süren girişimlerin ardından Muğla Koruma Kurulu’ndan izin alındı ve 50 metrelik toprak yola beton döküldü. Artık akülü tekerlekli sandalyesiyle köye inebilen Burnak, Belediye Başkanı Dönmez’e teşekkür etti.

Yol yapılmadan önce her gün evde oturduğunu, hiçbir yere gitme imkanı bulamadığını belirten Burnak, "Artık yeni bir yolum ve akülü tekerlekli sandalyem var. Köyümüzdeki tüm etkinliklere istediğim zaman gidebiliyorum. Önceden gidemediğim zaman çok üzüldüğüm oluyordu. Artık daha özgürüm. Engelli olmak çok zor. Bir yere gitmek veya bir şeyler yapmak istediğin zaman engellerle karşılaştığınızda üzülüyorsunuz. Belediye Başkanı’ma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Dönmez ise "Fatma Burnak’ın bizlerden talep ettiği şey aslında çok basit bir çalışmaydı. Ama köyün sit alanı olması, süreci uzattı. Gerekli izinlerimizi aldıktan sonra yaklaşık 50 metrelik bir yol çalışması yaptık. Herkesi mutlu eden bir çalışma oldu" diye konuştu.



OÇ(İÖ/CK)