Sosyal paylaşım sitesindeki yazdığı tepkisinin birden oluşmadığını vurgulayan Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Bu belli bir birikim. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri çok sade yapıldı. Bilindiği gibi saygı duruşu yapılmadı. Bunların birikimi. Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılıp serbest bırakılmasından sonra açıklamaları, terör yandaşlarına yakınlığı, AKP milletvekillerinin Kürdistan olsa ne olur, Ne mutlu Türküm desen ne olur şeklindeki konuşmalarına bir vatandaş olarak tepkimi gösterdim ve sosyal paylaşım sitesindeki hesabımdan düşüncelerimi açıklama gereği duydum. Bu partiye tepki değil, şahsa tepkidir. Düşüncelerimin arkasındayım ve hep arkasında olacağım. Hiçbir kişi CHP ile PKK yandaşlarını bir araya getiremez. CHP bu ülkeyi kuran bir partidir. CHP, Atatürkçü, bu ülkeyi seven insanların oluşturduğu bir partidir. Ben bunu niye yaptım. Çünkü Sındırgı kuvva-i milliyenin başladığı bir şehirdir. Kurtuluş savaşında da terörle mücadelede de en çok şehit veren bir yerdir. Yakın çevremden ve ailemden de şehitler var. Bunlar ortadayken bu ülkenin değerleriyle kim dalga geçerse ben onun karşısındayım ve cevabını vermesini bilirim. Pek çok tehditler almaya başladım. Yerim belli. Buralara gelsin. Dağları gezmeyi çok özledim. Bizim gençler diyen insanlar gelsinler buradaki dağlarda yatan bu ülke için kanını akıtan insanların bulunduğu kuvva-i milliye dağlarında gezmelerini tavsiye ederim. Ben partimden tepki almadım, tepki gelmesini de beklemiyorum. Çoğu kişinin söylemek isteyip de söyleyemediklerini söylediğime inanıyorum. Bana tehdit ve küfürler de geliyor. Yıldırma politikaları bunlar. Hiç bir zaman amaçlarına ulaşamazlar. Bu millet her zaman onları ayaklarının altında paçavra yapmasını bilecektir" dedi.

AYGÜN, TWİTTER'DAN CEVAP VERDİ

CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün kendisini aramadığını bu sözlerine twitterdan yanıt verdiğini söyleyen Ertuğrul, "Hüseyin Aygün bana, yazdığı yanıtta, 'CHP'li Sındırgı Belediye Başkanı bana 'Şerefsiz' ve 'Pez...nk' diyerek güya eleştiri yapmış. Hiçbir insana yakışmaz bu hakaretamiz sözler. Hele ki belediye başkanına. Sayın başkan acaba Kürt sorunu, barış, kardeşlik ve kanın durdurulması konularında neler düşünüyor, öğrensek demiş'" diye konuştu. 

Özgür Ertuğrul, CHP Manisa eski milletvekili Şahin Mengü'nün kendisini cep telefonundan arayıp, teşekkür ettiğini, hukuk açısından her türlü desteği vereceğini söylediğini belirtti.



 HD,NK (KÖ/RT)



-----KUTU-----

ÖZGÜR ERTUĞRUL SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE NE YAZMIŞTI

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde de Atatürk'e çelenk sunma sırasında saygı duruşu yapılmamasına içerleyen Özgür Ertuğrul, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında şunları yazmıştı: 'Artık dayanamıyorum şu basit kutlamaları görünce insan çileden çıkıyor. Halkı askerden soğutmak için mi yapıyorlar. Bugün saygı duruşu bile yoktu. Bu kadarmı ahde vefasızlık olur. Bu kadar mı Atatürk, cumhuriyet düşmanlığı olur. Gerekenler Silivri'de, Teröristler Şemdinli'de bayrak dikiyor. Onlarda gezide. Bizim askerlerimiz şehit oluyor. Güncel haber oluyor. Bu millet neden konuşmuyor. Bizim Tunceli Milletvekili pe.....k, onları yanında görününce tepki gösteriyor. AKP'li vekil 'Ne mutlu Türküm diyene' kaldılırsın Kürdistan kurulsa ne olacak. Apo ev hapsi olsun deyince kimsenin sesi çıkmıyor. CHP'de olan böyle vekilinde, diğer partilerde olan vekilin de, başkanların da, yalakaların da Allah belasını versin. Bu yazdıklarımdan dolayı yarın 15 müfettişi bana göndermeyenler de şerefsiz. İsterseniz her gün gönderin. Bundan sonra bir Türk evladı olarak konuşacagım. Allah şahidim olsun, o CHP'li vekilin de bana ilk denk geldiğinde de istersem partiden atsınlar. Sen kimsin ki? CHP gibi ulusalcı bir partiden bir vekilsin ki böyle şerefsizlik yapıyorsun demezsem, boynuna sarılmazsam. Bu siyaseti de yapmayacağım.'