İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi önünde saat 13.00’de toplanan ve ellerinde '28 Şubat zorbalığının hesabı sorulacak', '12 Eylül'den 28 Şubat'a tüm darbeciler yargılansın' yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup ' Darbeci şefler Silivri'ye' sloganı attı.



28 Şubat sürecini protesto eden grup adına kounşan Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Hülya Şekerci, “İslami kimliğimize, değerlerimize, halka karşı topyekun bir savaşla karşı karşıyaydık. Bu savaşta hiçbir şey ihmal edilmemişti. Kurban derilerinin toplatılmasından, Kur’an kurslarının kapatılmasına, imam hatip liselerinin orta kısımlarının kapatılmasına, başörtüsünün her yerde yasaklanmasına ve benzeri birçok alanda zulüm üzerimize geliyordu. Bizler o süreçte, o zulmün keskinleştiği süreçte buradaydık. O dönemden bu döneme kadar 28 Şubat sürecinin zulümlerine karşı pek çok eylemde bulunduk ve bu eylemlerin tümünde bu paşaların, bu generallerin yargılanması gerektiğini söyledik" diye konuştu.


28 Şubat sürecinde görev yaptığı üniversiteden atıldığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise, "Ne yazık ki bunlar yargılansın diye bağırıp çağırdığımız halde sesimizi ilgililere ulaştıramıyoruz. Savcılar istedikleri zaman mı gerçekten suçluları ortaya çıkartacak, yoksa emir aldıkları zaman mı? Ben Özgür-Der'in kuruluşundan dolayı 'hayırlı olsun' dediğimden dolayı kamu görevinden çıkartıldım. Bu kapıdan 10 bin tane kız çocuğu geri çevrildi. Türkiye genelinde 50 bine yakın başörtülü kız perişan edildi. Yüzlerce, binlerce öğretmen, devlet memuru bayanlar adeta ülkenin zencileriymiş gibi sürgün edildiler, mahkemelerde süründürüldüler ve görevlerinden atıldılar. Bu insanların suçu neydi?" dedi.


MD (MK) (FOTOĞRAF)