Mersin 5'inci İcra Dairesi tarafından gazetelere verilen ve 'icralik.com' sitesinde yer alan icra ilanında, Mersin Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bünyesinde bulunan 'Özel Mersin Deva Tıp Merkezi'nin uygunluk ruhsat belgesi ve bu merkezin kapasite formuna bağlı bulunan 'sağlık kadrolarının' icra yoluyla satışa çıkarıldığı belirtildi. 27 Nisan cuma günü Mersin'deki 5'inci İcra Dairesi'nde satışa çıkarılan, 'Taşınır'lar için istenen değerin yüzde 60'ını veren olup olmadığına bakılacak. İstekli çıkmadığı takdirde aynı yerde 2 Mayıs'ta ihale tekrarlanacak. Bu ihalede değerin yüzde 40'ını veren olup olmadığına bakılacak.

İhaleye Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapan Özel Sağlık Kuruluşlar hakkındaki yönetmenlik uyarınca Sağlık kuruluşu ve işletmeye yetkili kişi ve kurumların katılabileceği belirtildi. İhaleye, katılacakların tıp merkezi, mesleğini serbest icra etmek hak ve yetkisi olan tabip veya birden fazla tabip ve diş tabip ortaklığının olması özelliğinin aranacağı kaydedildi.

Bu arada Dr. Ali Küçük ile Dr. Ahmet Özdemir'in ortağı olduğu ve daha sonra çıkan anlaşmazlık nedeni ile icralık olan 'Özel Mersin Deva Tıp Merkezi'nin tıp merkezi olma şartlarını yerine getirmediği için ruhsatının geçici olarak askıya alındığı öğrenildi.

Gelişmelerle ilgili şirket ortaklarından Dr. Ali Küçük herhangi bir açıklama yapmadı.

İCRADA SATILACAK KADROLAR

* 60 bin TL değerinde bir Genel Cerrahi kadrosu

* 60 bin TL değerinde bir çocuk sağlığı ve hastalıkları kadrosu

* 90 bin TL değerinde bir kadın hastalıkları ve doğum kadrosu

* 50 bin TL değerinde bir göğüs hastalıkları kadrosu

* 80 bin TL değerinde bir KBB kadrosu

* 60 bin TL değerinde bir dahiliye uzmanlık dalı kadrosu

* Her biri 25 bin TL'den olmak üzere 50 bin TL değerinde iki genel tababet (Pratisyen hekim) kadrosu.