Cemal Gürsel Spor Salonu'nu dolduran Erzurumlular, 15 gün içinde iki büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın destek mesajlarının okunmasıyla başlayan gecede Türkiye ve Erzurum filmlerle tanıtıldı. Sporcuların bayraklarla birlikte salona girmesiyle devam eden şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, Özel sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'nı Türkiye'de ilk kez düzenlediklerini belirterek, doğup büyüdüğü Erzurum'a önemli bir organizasyonla gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

'TÜRKİYE BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİ'

Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Baskanı Geoff Smedley de, Türkiye'nin INAS'ın en yeni üyelerinden biri olmasına rağmen büyük bir aşama kaydettiğini belirtti. Ailelere ve ülkelere çocukları Erzurum'a gönderdikleri için teşekkür eden Geoff Smedley "Sporcuların performanslarından büyük keyif alacağınızı düşünüyor ve sizleri yarışlara bekliyoruz" diye konuştu.

'ERZURUM KIŞ SPORLARINDA DÜNYAYA AÇILDI'

Şampiyonaya ev sahipliği yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler de, Erzurum'un kış sporları açısından dünyaya açıldığını söyledi. Universiade 2011 Kış Oyunları ile başlayan Erzurum'd ki uluslararası etkinliklerin Dünya U23, Özel Sporcular ve Gazeteciler şampiyonaları ile devam edeceğini anımsattı.

Erzurum'un artık Türkiye'nin ilklerini yapmaya alışmış bir kent olduğunu vurgulayan Vali Sebahattin Öztürk, "Türkiye engelliler konusunda hızlı adımlar atmaya başladı. Bunun örneğini de bu gece burada görüyoruz" dedi.

7ZİHİNSEL ENGELLİLER MEHTER TAKIMI

Açılış konuşmalarının ardından yapılan gösterilere İstanbul'dan gelen mehter takımı damga vurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehter Takımı, bir birinden güzel parçaları seslendirirken, davulcu adeta şov yaptı. Protokol tribünü başta olmak üzere, sporcular ve salonu dolduran binlerce kişiye coşkulu dakikalar yaşatan grup, ayakta alkışlandı. Bu sırada INAS Başkanı Dr. Geoff Smedley'in dahi yerinde duramadığı gözlerden kaçmadı. Erzurum ve Atatürk Üniversitesi folklor ekiplerinin gösterilerinden sonra gecenin kapanışını 'Çocuklar Duymasın' dizisinden tanıdığımız 'Havuç' lakabıyla ünlenen Furkan Kızılay yaptı. Furkan Kızılay, "Ben bu tip organizasyonlara her zaman destek verdim, vermeye de devam edeceğim" diyerek seyircilere coşkulu anlar yaşattı.



ZK(KS/COŞ)