Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Altındağ İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kavaklı Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın 2'nci katının kumarhane olarak kullandığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan izlemede, binaya sürekli şahısların geldiği, ayrıca kumar oynayanlara servis sağlandığı bilgisine ulaşan ekipler baskın yaptı. Jandarma ekiplerini fark eden gözcülerin kapıyı kilitlemesi üzerine, demir kapı balyozla kırılarak içeriye girildi. Yapılan aramalarda 92 pinpon topu, 126 tombala kartı, 2 bin 530 pul ve 1 tombala makinesi ele geçirildi.

169'AR LİRA CEZA

Operasyonda 7’si kadın olmak üzere toplam 66 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 66 kişiden 64'ü, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 34 üncü maddesi uyarınca 169’ar TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakılırken, kumar oynatan Z.K. ve M.K. ise Jandarmadaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Kumar oynatılan daire ise mühürlendi.

GÖZCÜ VE KAMERALI KORUMA

Bu arada kumar oynatılan binanın güvenlik kameralarıyla donatıldığı ve olası bir operasyona karşı bina dışına da gözcüler yerleştirildiği ortaya çıktı. Kumar oynanan dairenin camlarına ise dışardan fark edilmemesi için siyah bant çekildiği kaydedildi.  Müşterilere özel servis hizmeti verildiği, kumar oynamak isteyen kişilerin evlerinden alınarak mekana getirildiği belirtildi.



FK(AY/COŞ)