Gölbaşı'ndaki Şehitler Camisi'ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit Dizdaroğlu'nun eşi Nurten, annesi Leman, çocukları Ali Kemal, Alperen Kürşat ve Gizem ile şehit Koç'un annesi Elif, babası Tuncay, eşi Hatice, kız kardeşleri Şule ve Kübra, 11 aylık kızı Nehir, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay 2'nci Başkanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

'ANALAR AĞLAMASIN' DEDİLER, BİZ NİYE AĞLIYORUZ

Şehitler için önce saygı duruşunda bulunuldu, ardından öz geçmişleri okundu. Şehit Okan Koç'un annesi Elif, 11 aylık torununu havaya kaldırarak, "Başbakan 'analar ağlamayacak' demişti, o zaman biz niye ağlıyoruz" diyerek feryat etti. Baygınlık geçiren anne Koç'a alanda hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale eti. Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şehit ailelerine başsağlığı dilediği sırada bir şehit yakını, "Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir' diyen emniyet müdürü istemiyoruz" diye bağırdı. Busöze alandakiler alkışlarla destek verdi. Şehit Okan Koç'un 11 aylık kızı Nehir her şeyden habersiz annesinin kucağında otururken, yakınları tarafından babasının beresi başına takıldı. Nehir'i babasının beresi ile görenler gözyaşlarını tutamadı.

LİSELİ ALPEREN BABASININ BERESİNİTAKTI

Şehit Dizdaroğlu'nun lise son sınıf öğrencisi oğlu Alperen Kürşat ise babasının beresini takarak sırtına geçirdiği Türk bayrağı ile selam durup, babasını son yolculuğuna uğurladı. Cenazede şehit Okan Koç'un kız kardeşi Şule ağabeyinin fotoğrafını okşayıp tabutun önünde yürüdü. Tören öncesinde ise şehit yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktü.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tabitlar omuzlara alındığı sırada törene katılanlar tek bir ağızdan tekbir getirerek tabutun arkasından yürüdü. Şehit Yalçın Dizdaroğlu Gölbaşı Şehitliği'nde, şehit Okan Koç ise Sincan Çimşit Mezarlığı'nda toprağa verildi.



FK,BT(AY/COŞ)