Kentin en işlek caddelerinden Kazım Özalp'te toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, döviz ve sloganlar eşliğinde eylem yaptı. Yere mendil açıp çektikleri sıkıntıyı dile getirmeye çalışan grup adına basına açıklama yapan Tüm Özel Güvenlik ve Hizmet İşleri Sendikası Genel Sekreteri Ömer Kalay, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 2006 yılından bu yana  özel güvenlik hizmetlerinin taşeron şirketler kanalıyla yapıldığını söyledi. Belediyede bugüne kadar her ihale döneminde çalışanların alacağı ücretleri asgari ücretin yüzde 30 fazlası olarak belirlerken, bunu bu yıl yüzde 15'e düşürdüğünü aktaran Ömer Kalay, "Bu; halkçı olduğunu iddia eden bir belediyenin kendi çalışanlarını açlığa mahkum etme operasyonudur. Nerede halkçı belediye? Nerede işçilerin yanında olan belediye başkanı?" diye konuştu.

"BELEDİYE BİZİ AÇLIĞA MAHKUM EDİYOR"

Özel güvenlik görevlilerinin ücretlerinde indirime gidilmesinin belediye bürokratları tarafından kamuoyuna yanlış lanse edildiğini vurgulayan Ömer Kalay, şöyle dedi:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm girişimlerimize rağmen 'Ben yaptım oldu' mantığı ile hareket etmeye devam etmektedir. Halkçı belediye olmakla övünenlerin kendi canlarını ve belediye birimlerini canla başla mücadele ederek koruma ve güvenlik işini yapan bu insanları açlığa mahkum etmenin nasıl bir anlayış olduğunu anlamış değiliz."

"KILIÇDAROĞLU'NDAN YARDIM BEKLİYORUZ"

Özel güvenlikçilerin aylardan bu yana 'Evlerine ekmek götüremez', ev kiralarını ödeyemez, çocuklarının okul masraflarını karşılayamaz duruma geldiğini aktaran Ömer Kalay, “Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel kurulunda 'haklarınızı almak için sokağa çıkın, öyle mücadele edin ben de sizin yanınızdayım' demişti. Şimdi kendilerini bu haklı mücadelemizde yanımızda olmaya davet ediyoruz. Sizin partinizin yönetimindeki bir belediye başkanı aylardır maaşlarımızı ödemiyor. Yine aynı belediye başkanı 2013 yılında maaşlarımızı yüzde 15 azaltmaya çalışıyor. Artık sesimizi duyun ve bu oyuna bir son verin" diye konuştu.

YERE MENDİL AÇTILAR

Açıklama ardından grup, yere mendil açtı. Mendillerin içine taş koyan ve sloganlar eşliğinde eylem yapan özel güvenlikçilerin bu durumunu gören çevredeki bazı kişiler mendillere para atarak destek verdi. Bu sırada, aynı bölgede başka bir basın açıklaması için bekleyen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ile görüşen özel güvenlikçiler, destek istedi. Ercan Erkan, taşeronlaşmaya karşı olduklarını belirterek, kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı.