Sakarya'nın Serdivan İlçesinde 12.12.2012 tarihinde evlenmek isteyen çiftler Serdivan Belediyesi'ne yoğun başvuruda bulundu. 8 nikah başvurusunun kabul edildiği Serdivan'da çiftlerden birinin nikahı saat 12.00'da, bir diğerin saat 12.12'de kıyıldı. Zaman Park'ta kıyılan nikah sırasında konuşan Serdivan Belediyesi nikah memuru Asım Özmert, nikahını kıydığı çiftlerin tarihi bir anda evlendiğine dikkat çekti.

Saat tam 12.00'de nikahları kıyılan Fatma Özer-Ersin Keser çifti bu tarihi almak için uzun süreden bu yana uğraştıklarını belirtirken, damat, "Çok heyecanlıyım. Planlayarak yaptığımız bir şeydi. Mutluyuz" dedi.

Saat 12.12'de ise, Elif Yavuz- Fuat Yılmaz çiftinin nikahı kıyıldı. Elif Yavuz, "Bu tarihi almak için uzun süre uğraştık. Sağ olsunlar Belediye de çok yardımcı oldu. Son çift tarih. Bir daha 100 yıl sonra olacak. Zaten o zaman da biz olmayacağız" diye konuştu. 

Çiftlerin nikahını kıyan Serdivan Belediyesi nikah memuru Asım Özmert, "Bu tarih asrın son birleşik tarihi. Bundan sonra 100 yıl sonra da bu tarihte nikah kıyanlar olacaktır. Bugün 8 nikah başvurusu kabul ettik. Saat tam 12.00 ve 12.12'de de nikahlarımızı kıydık" dedi.



AG(MB/İD)