Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen konferansta öğrencilere özel dedektiflik mesleği anlatıldı. Doç. Dr. Gazi Uçkun'un  yönettiği konferansa Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, Dernek Onursal Başkanı Yusuf Vehbi Dalda ve dernek yönetim kurulu üyesi özel dedektiflik firması sahibi Can Cesur Poyraz'ın konuşmacı olarak katıldı. Emniyette görev yapan bazı birim müdürlerinin de katıldığı konferansta, öğrenciler, dedektif olmak için nelerin gerekli olduğundan, dedektifliğin tüm ince noktalarına kadar bilgilendirildi.

'EŞ, NİŞANLI, SEVGİLİ TAKİP ETMİYORUZ'

Konferansta konuşan Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, derneklerinin beş'i kurumsal 34'ü bireysel olmak üzere 39 üyesi bulunduğunu söyledi. Özel Dedektif unvanlı şirketlerin 2003 yılında kurduklarını belirten Yetimoğlu, 2007'de ise İstanbul merkezli olmak üzere Özel Dedektifler Derneği'ni açtıklarını  kaydetti. Yetimoğlu şunları söyledi:

"Bize daha çok sanayii firmaları başvuruyor. Eşini, nişanlısını ve sevgilisini takip ettirmek isteyenlere hizmet vermiyoruz. Çünkü sonucu kötü olabiliyor. Bize daha çok anne ve babalar başvuruyor. Kızlarının ya da oğullarının evleneceği insanların araştırmalarını istiyorlar. Damat ya da gelin adaylarının geçmişleri hakkında doğru bilgi sahibi olup olmadıklarını merak ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda bize başvuran bir kadın, evleneceği bir pilot hakkında bilgi toplamamızı istedi. Araştırdık damat adayı hava huvvetlerinden atılma teknik astsubay çıktı."



BC(FK/COŞ)