Olay öğle saatlerinde meydana geldi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde polisler şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçtaki 2 kişi, polise ruhsatı verdikten sonra hızla kaçmaya başladı. Araç, gişeleri geçtikten sonra köprü girişinde trafiğe takıldı. 2 şüpheli, ilerleyemeyeceklerini anlayınca otomobili yol ortasında bırakıp yaya olarak Küçük Armutlu'ya doğru kaçmaya başladı. Polis ekipleri peşlerine takılmalarına rağmen şüphelilere yakalayamadı.


ARAÇ ÇALINTI ÇIKTI


Şüphelilerin orta şeritte bıraktığı otomobil nedeniyle Ankara istikametinde trafik yaklaşık 1 saat boyunca felç oldu. Polis ekipleri, yol ortasındaki araçta yaptıkları incelemede plaka ve ruhsatın sahte olduğunu tespit etti. Şaşe numarasından yola çıkan polis, aracın 15 gün önce Sultangazi'den çalındığını belirledi.


Polis, aracın sahibi öğretmen Gülabi Kılıç'a ulaşarak olay yerine çağırdı. Sahibi beklenirken üzerinde anahtar olmayan otomobil de çekiciyle yol kenarına alındı. Kılıç bir süre sonra aracının yanına geldi. Gülabi Kılıç, otomobilinin evinin önünden çalındığını söyledi. Otomobil incelenmek üzere çekiciyle polis merkezine götürülürken polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.