AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ile Muzaffer Yurttaş basın toplantısı düzenleyerek, TBMM’de ve Manisa’da bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Toplantıya AK Parti İl Başkan vekili Sait Başbalen, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulları, AK Partili belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıya il dışında olan AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Recai Berber ve Hüseyin Tanrıverdi katılmadı. Milletvekili Muzaffer Yurttaş, amaçlarının Manisa’nın Türkiye’de ilk 5 büyük il arasına girmesi olduğunu söyledi. AK Parti iktidarı döneminde ülkenin kalkınma dönemini yaşadığını savunan Yurttaş, daha önceden IMF kapısında dilenen Türkiye’nin bugün IMF’e para yatıran ve borç veren bir ülke haline geldiğini söyledi. 

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bir yıllık sürede TBMM’de Manisa için gereken neyse yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Konuşmasında teröre de değinen Özdağ, Türkiye’nin terör belasından kurtulması için AK parti iktidarının gereken neyse yapacağını söyledi. Özdağ, “Bizim bu konuda mücadelemiz sürecek. Milletimiz bir bütündür. Kimseyi ayırt etmiyoruz. Türkiye bu terör belasından kurtulacak ve bölgesel aktör olacak. Ekonomimizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız” dedi.

EN AĞIR CEZA

Selçuk Özdağ, Abdullah Öcalan’a ev hapsi konusunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile aralarında fikir ayrılığı olmadığını söyledi. Özdağ, “Sayın Arınç, ’ev hapsi olabilir’ derken ben de 'cezası ağırlaştırılmalıdır' dedim. Arınç ile görüş ayrılığımız yok. Demokrasilerde farklı sesler vardır. Burası diktatörlükle idare edilmiyor. Demokrasilerde farklılıklar zenginliktir. Fikirler çarpışsın ki hakikat ortaya çıksın. Ben Arınç’ın öyle demek istediğine inanmıyorum. Onun benim avukatlığıma ihtiyacı yok. Kendisi açıklamaların izahını yapacak kadar birikimlidir” dedi.

1980 öncesinde Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Özdağ, DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin idam cezasını kaldırdığını hatırlattı. Özdağ, “Biz idam kararlarını kaldırdık. Ama benim görüşüm Öcalan’ın cezası daha da arttırılmalıdır. Öcalan daha ağır cezalarla cezalandırılsın. PKK ve KCK operasyonlarına destek veriyorum. BDP’nin PKK silahları bıraksın çağrısı çok doğrudur. Ancak geç kalmış bir çağrıdır. Başka bir devletin içinde devlet kurma hakkı kimsenin yoktur. Bizim istiklal marşımızı okumayan insanların hiçbir tutarlı yanı yoktur. Bu marşta birleşemezsek nerede birleşeceğiz. Demokratik özerklik Türkiye’yi bölme operasyonudur. Biz buna izin vermeyiz vermeyeceğiz” diye konuştu.



İK (İÖ/RT)