Denizli’deki anma töreni, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki Özay Gönlüm heykeli önünde yapıldı. Törene, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Kızılcabölük Belediye Başkanı MHP'li Abdülkadir Uslu, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkan Vekili Serkan Dayıoğlu, Genç Kızılcabölüklü İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Yılmazlı, Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları ile Özay Gönlüm’ün yakınları katıldı.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, hemşehrileri Özay Gönlüm’ün kendileri için daha farklı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Uslu, "Biz onu yılda bir gün değil 365 gün anıyoruz. Özay Gönlüm’ün her yıl ölüm yıl dönümünde Denizli’deki okullarda düzenlenecek anma programları ile anılmasını talep ediyoruz. Bu konuda valilikten destek bekliyoruz" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise Gönlüm'ün, kültüre ve güzelliklere katkı sağlamış bir büyükleri olduğunu söyledi. Zolan, "Denizli Belediyesi olarak onun bıraktığı eserlere sahip çıkmak ve geleceğe taşımak adına buradayız. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Özay Gönlüm’ün eserleri yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

Özay Gönlüm için bir anma programı da doğduğu Kızılcabölük Beldesi’nde yapıldı. Öğrenciler, Özay Gönlüm türkülerini söyledi, halk ozanını çeşitli etkinliklerle andı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin tanıtımı kapsamında 9’u Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği Konseri veren ve 4 bine aşkın halk ezgisini besteleyerek halk müziğine büyük hizmet veren Özay Gönlüm, 1 Mart 2000 tarihinde, 60 yaşındayken solunum yetmezliğinden yaşamını yitirmişti.