'8 Mart Dünya Kadınlar Günü', Özalp İlçesi’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan program, Kaymakam Şener Çağlar’ın kadınlara karanfil ve şal dağıtması ile başladı. Kaymakam Çağlar, ilk karanfili salonun en yaşlısı 5 çocuk annesi, 67 yaşındaki Seyran Tanrıbilir'e verdi. Ardından Özalp Devlet Hastanesi'nde görevli Psikolog Necla Günay, kadınlar günü, kadın hakları ve kadına şiddet konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Özalp İmam Hatif Lisesi kız öğrencilerinden oluşan grup ise, Kürtçe ve Türkçe ilahiler söyledi. Özellikle Kürtçe ilahiler katılımcıların büyük ilgisini gördü. Özalp Anadolu Lisesi öğrencileri bölgede babaların erkek ve kız çocukları arasında uyguladığı mal paylaşımı ayrımcılığını skeçle anlattı. Kadınlar günü programı, Karadeniz bölgesinden gelenlerin  yaşadığı Dönerdere Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan ve yaşları 8-14 arasında değişen 11 kız öğrencinin kurduğu ‘Gitarın Sultanları’ ismiyle ün yapan grubun konseri ile son buldu.

BELEDİYEDEN KADINLARA 1000 ADET KARANFİL

Bu arada BDP'li Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ise, Özalp ve Saray İlçelerinde bulunan kamu kurumlarında görev yapan kadınlara, okullarda görev yapan kadın öğretmenlere ve esnaf kadınlara 1000 karanfil dağıttı.



FA(FA/İD)