Genel nüfusu 80 bin olan Özalp'ta, Meslek Yüksekokulu yönetiminin hazırladığı 'İlk Sinema' projesinin kabul edilmesi heyecan yarattı. Projenin mimarı Özalp Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kozat,  projenin kabulü ile birlikte sinema kurma çalışmalarının depremden dolayı hasar gören binalarının güçlendirme işleminin bitirilmesinin ardından tamamlanacağını söyledi.

Sinema projesiyle, halkla, meslek yüksekokulunu kaynaştırmayı ve özellikle okullarında eğitim gören 750 öğrenciye sosyal- kültürel aktivite sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Doç. Dr. Kozat, şunları söyledi:

"GAP ve DAP eylem planı kapsamında sosyal gelişmenin sağlanmasına yardımcı olmak üzere, Kalkınma Bakanlığı tarafından oluşturulan Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde, 'İlk Sinema' projemiz kabul edildi. Amacımız ülkemizin değişik bölgelerinden gelip okulumuzda öğrenim gören gençler ile yöremizdeki gençlerin kültürel ve sosyal etkileşimlerini sağlamaktır. İlçemiz sosyo-ekonomik açıdan ülkemizin son sıralarında yer almakta, sosyal ve kültürel imkanlar bakımından da hayli gerilerde bulunmaktadır. Bunun önüne kısmen de olsa geçmek istedik ve vatandaşlarımız ile öğrencilerimizi bölgemizdeki illerde bile nadir bulunan sinemaya kavuşturmaya çalışıyoruz. Projemizin kabulünün ardından il ve ilçelerimizde tanıtım çalışmalarını tamamladık. Binamızda güçlendirme çalışmalarını da tamamlayarak sinemamızı kurup halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine açacağız."

İlçeye kurulacak olan ve 150 kişi kapasiteli olacak sinemanın vizyondaki filmleri gösterime sunacağı ve masrafların da SODES tarafından karşılanacağı belirtildi.

Öte yandan sinema projesinin, YYÜ bünyesinde SODES’e sunularak kabul gören ilk proje olduğu kaydedildi.



FA(FE/SS)