Kaza, bugün saat 08.30'da Özalp-Çaldıran Karayolu'nun 14'üncü kilometresinde meydana geldi. Seydibey Köyü’nden aldığı özürlü öğrenciler ile yolcuları Özalp’a getiren N.A. yönetimindeki 65 HD 040 plakalı minibüsü, sol arka tekerinin patlaması sonucu takla atarak, şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan 60 yaşındaki İzzet Öcü ve 47 yaşındaki Emine Saygılıer kaza yerinde öldü, 28 yaşındaki Dilek Saygılıer ise kaldırıldığı Özalp Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Kazada, Özalp’taki Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen 6 özürlü öğrenci ile araçta bulunan 7 kişi de yaralandı. Yaralılar, yoldan geçen araçlarla  Özalp Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılalar ilk müdahale ardından Van’a sevk edildi. Yaralıların sayısının çokluğu nedeniyle ambulans sayısı yetersiz kaldı. Bunun üzerine Van'dan ambulans istenirken, kazada yaralananların yakınları hastane önünde kargaşaya sebep oldu.

Hastaneye gelen ilçe Kaymakamı Şener Çağlar, merdivenlere çıkarak çalışanların görevlerini yapabilmeleri için kalabalığın dağılmasını istedi. Yaralı yakınları bu çağrıya uydu.



FA(FE/İD)