Lale Mansur, "Çok acil olarak Pozantı Cezaevi ile ilgili ciddi bir araştırmanın yapılması gerekiyor. Derhal sorumluların görevden el çektirilmesi gerekiyor. Cezaevlerinde, 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' tadında psikologlar var. Bu olacak bir kepazelik değil. Bir kağıda 'şeker' yazıp çaya atarsanız, o çay şekerlenmez. Önemli olan uygulamadır" dedi.

Mansur, Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'yle ilgili ortaya atılan iddiaların 'kabul edilebilir' ve 'hayal edilebilir' olmadığını söyledi. Mansur, "İddiaların geçen yıl temmuz ayından beri dile getirildiği söyleniyor, ama biz henüz yeni öğreniyoruz tüm bunları. Her şey olduktan sonra haberdar olduk" diye konuştu.

Bir süre önce, 'Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları Platformu'nda aktif olarak görev yaptığını belirten Mansur, yaşananlara ve gözlemlerine göre Türkiye'de cezaevlerinin denetlendiğini düşünmediğini vurguladı.  

'YAPANLAR CEZALANDIRILSIN Kİ BİR DAHA OLMASIN'

Ortaya atılan iddialara benzer olayların bir daha yaşanmaması için herkese görev ve sorumluluk düştüğünü anlatan Lale Mansur, şunları söyledi:

"Herkesin ciddi çaba göstermesini, sorumluluk duygusu taşıyanların sivil toplum örgütlerinde görev alması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür iğrençliklerin afişe edilmesi, yapanların cezalandırılması, bir daha böyle şeylerin yapılmasının ancak böyle önüne geçebilir. Yapanlar cezalandırılsın ki bir daha olmasın. Pozantı ile ilgili iddiaların bir an önce aydınlatılması da bu anlamda büyük önem taşıyor. Hemen aydınlatılıp gereği yapılırsa çok önemli bir adım olur. Ama Pozantı Cezaevi'nde görevlilerin terfi ettirildiği ortaya çıktı. Bu da ayrı bir kepazeliktir. Yasal önlemlerin mutlaka alınması lazım. Ama bence en önemli şey uygulamadır. Vatandaş olarak bize de çok büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü bilinçlenip aktif mücadele yürütmezsek sorunlar çoğalır."