Marmaris İlçesi’nde çekilen 'Ayaz' filminde rol alan Hale Türkel, 8 Nisan Pazar günü bir arkadaşı ile kafeteryada oturduktan sonra evine geldi. Akşam saatlerinde fenalaşan Türkel, gece arkadaşı Y.E.D.'yi arayarak ilaç aldığını, alerjik reaksiyon yapabileceğini ve durumunun kötü olduğunu söyledi. Eve gelen Y.E.D., Türkel'i otomobille Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürdü. Saat 20.00 sıralarında, Acil Servis'te doktorların yaptıkları müdahalelere rağmen komaya giren Türkel, kurtarılamadı.

Türkel’in vefatını ressam ablası Gaye Türkel, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan duyurdu. Güzel oyuncunun öldüğü gün saat 16.02’de çekilen fotoğrafını Facebook’a koyan abla Gaye Türkel, altına da 'Ölümünden 4 saat önce çekilen fotoğrafı. Sevgili kız kardeşimiz canımız ciğerimiz, Hakkın rahmetine kavuştu. Dün toprağıyla buluştu. Herkese manevi desteği için teşekkür ederiz. Dostlar sağ olsun. Alerjik bir durumdan dolayı komaya girdi, tüm çabalara rağmen kurtulamadı' diye yazdı.

"İNTİHAR HABERLERİ BİZİ DERİNDEN YARALADI"

Ressam Gaye Türkel, DHA’nın sorularını yanıtlarken, kardeşinin birçok alerjisi olduğunu belirtti. Türkel, "Hale ilk olarak 8 yaşında havale geçirdiğinde kaldırıldığı hastanede ilaçlara alerjisi olduğu ortaya çıktı. Kardeşimin polene, aspirine, tüylü battaniyelere ve ilaçlara karşı alerjisi vardı. Hatta şeftaliye bile dokunamamaktaydı. Şiddetli baş ağrıları nedeniyle daha önce de iki defa ilaç kullanmış ve ikisinde de tarafımızdan hastaneye kaldırılarak günlerce yoğun bakım ünitesinde kalmıştı" dedi. Abla Gaye Türkle, şöyle devam etti:

"Geçen pazar günü kendisi arkadaşı ile dertleştikten sonra eve gitmiş ve baş ağrıları nedeniyle ağrı kesici ilaç almış. Fenalaştığını hisseden kardeşim arkadaşını arayarak yardım istemiş. Hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. En üzüldüğü zamanlarda dahi çevresindeki insanlara pozitif enerji verirdi. Sosyal paylaşım sitesinde ölüm haberini verdiğimde binlerce kişi başsağlığı dileklerini yazdı ve telefonuma yapılan aramalarla cep telefonum kilitlendi."

Marmaris Devlet Hastanesi’nden verilen ölüm raporunda ilaçla zehirlenme yazıldığını dile getiren abla Türkel, "Bize verilen ölüm raporunda kardeşimin ilaç ile zehirlendiği yazmaktadır. Basında yer alan intihar haberleri bizi derinden yaraladı. Babam şu an Muğla’da hastanede kontrol altına alındı" diye konuştu.



AG(İÖ/SS)