Osmaniye'de bu yıl ilköğretim 1'inci sınıfa yeni kayıt yaptıran 13 bin 384 öğrenci ders başı yaptı. 'Uyum programı' kapsamında öğrenci sayısı yüzde 25 oranında artınca okullardaki yoğunluk ek derslikler açılarak giderildi. İlk gün öğrencilerin ve ailelerinin çok heyecanlı oldukları gözlendi. Ders zilinin çalmasıyla sınıflara giren bazı öğrencilerin sürekli ağladığı görülürken, öğretmenleri ise teselli etmeye çalıştı, kimi öğrenciler oyuncak, kimileri ise şeker verilerek sakinleştirilmeye çalışıldı. Bazı çocuklar anne-babaları ile kardeşlerini isteyince, sınıflarda velilerin sayısı arttı.

Öğrencileriyle tanışan sınıf öğretmenleri onlara şarkı söyletip, hikaye ve masal anlatarak okula alışmalarını sağladı. Öğrencilerle birlikte okula gelerek aynı sırada oturan veliler de çocuklarının okula başlamasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Öteye yandan, geçen yıl ilkokula kayıt yaptıran öğrenci sayısının Osmaniye'de 10 bin 496 olduğu, bu yıl 66 ayı dolduran çocukların da okula alınmasından dolayı kayıt yaptıran öğrenci sayısının 13 bin 384'e çıktığı kaydedildi.



İE(OA/CK)