Ev kadını Sevda ve PTT İl Müdürlüğü'nde posta dağıtım memuru olarak çalışan Sertel Güner'in tek çocukları Fatma Öykü Güner, anne karnında gelişimi durması sonucu 900 gram olarak dünyaya geldi. 6 yaşında skolyoz (omurganın yana doğru eğriliği) teşhisi konulan Fatma Öykü Güner'in hastalığı, 10 yaşında kifoskolyoza dönüştü. 2009'da İbni Sina Hastanesi'nde geçirdiği ameliyata rağmen hastalığı düzelmeyen Güner, şimdi 25 Haziran'da İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde gerçekleştirilecek ameliyat ile iyileşmeyi ümit ediyor.

Tüm parasını Yayla İlköğretim Okulu 8'inci sınıfı öğrencisi olan kızının tedavisine harcayan Sertel Güner, ameliyat için gerekli olan 75 bin lirayı bulamayınca Valiliğe başvurdu. Zonguldak Valiliği, geçen 19 Nisan'da küçük kızın ameliyatında gerekli olan paranın toplanması için yardım kampanyası başlatılmasına karar verdi.

Sertel Güner, Vail Yardımcısı Ekrem Aylanç imzasıyla başlatılan kampanya kapsamında şu ana kadar 2 bin lira civarında para toplandığını söyledi. Güner, "Ameliyat için 75 bin lira gerekiyor. Eş, dost ve akrabalarımın yardımlarıyla daha önceki ameliyatlarını yaptırdım. Şimdi çaresiz kaldım. Kızım, koyu bir Galatarasay taraftarı. Galatasaray Kulübü'ne kızımın raporlarını göndermeyi bile düşündüm. Son olarak Valiliğe başvurdum. Ameliyat gününe az kaldı. İnşallah bu para toplanır ve kızım ameliyat olarak sağlığına kavuşur" dedi.



EE(EE/BT)