İstanbul Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı vekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında yapılan telefon dinlenemelerine işadamı Eyüp Sabri Çarmıklı da takıldı. Dinlemeye takılan görüşmede Çarmıklı’nın, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın sanıklarından OYAK Yetkilisi Yavuz Selim Kavaklıoğlu’dan, sevgilisi Halime K.’nın gizli kamera ile takip edilmesini ve telefonlarının dinlenilmesini talep ettiği iddia edildi. Dinlemeye takılan bu görüşmenin ardından savcılığın talimatı üzerine Çarmıklı’nın evi ve işyerinde arama yapıldı.


HALİME K. ŞİKAYETÇİ OLDU


Ankara’da yaşayan Halime K.’nın da soruşturma kapsamında ifadesi alındı. Müşteki sıfatıyla ifade veren Halime K.’nın ‘kendisini dinleyen ve izleyenlerden’ şikayetçi olduğu öğrenildi.


DOSYA GÖREVSİZLİK İLE ANKARA’YA GÖNDERİLDİ


Soruşturma kapsamında OYAK yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında dava açan savcılık, işadamı Eyüp Sabri Çarmıklı hakkında görevsizlik kararı verdi. Görevsizlik kararında, Çarmıklı’nın örgütle bir bağlantısının olmadığını belirten savcılık, iddia olunan suçun Ankara’da işlendiğini belirterek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.


(BB)