Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, OYAK Davası'nın ikinci duruşması başladı. OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban, “Danıştay binasındaki sistem sökülmedi. Sadece arızalı olan kayıt cihazı Danıştay görevlilerince tamir için bize verildi. Sistemi dokunulmadı" dedi.


Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin davanın ikinci duruşması başladı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 6’sı tutuklu 10 sanık yargılanıyor.


-6’SI TUTUKLU 10 SANIK-


Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda yapılan davaya tutuklu sanıklar OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Teknisyeni Serkan Akyıldız ile OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketinde Montaj Bakım Şefi Metin Almalı getirildi. Tutuksuz sanıklarda mahkemede hazır bulundu.Kimlik tespitinin ardından sanık savunmalarına geçildi.


OYAK GÜVENLİK ESKİ MÜDÜRÜ ÇOBAN SAVUNMA YAPIYOR


İlk savunmayı tutuklu sanık OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban yapmaya başladı. Barkovizyon eşliğinde savunma yapan Çoban, iddianamedeki suçlamaları reddetti. İddianamede Danıştay binasındaki görüntülerin silindiği ve saldırı günü sistemin çalışmasının engellendiğinin vurgulandığını belirten Çoban, “Bu iddialar hatalı. Danıştay binasındaki sistem sökülmedi. Sadece arızalı olan kayıt cihazı Danıştay görevlilerince tamir için bize verildi. Sistemi dokunulmadı" dedi.


“SALDIRININ OLDUĞU YERDE KAMERA YOK"


Danıştay saldırısının ve saldırı öncesi keşfin 5. katta yapıldığına dikkat çeken Orhan Çoban, “Bizim kamera kurduğumuz yerler, ana giriş ve otoparktır. Bizim kameralarımız sadece buraları görür. Bina içinde bizim sistemimiz yok. Keşif görüntülerinin silindiği iddiası hatalı. Çünkü 5. katta kamera yok. Bilirkişi raporunda görüntü silindiği belirtiliyor. Ancak bilirkişi raporu açık otopark ve ana girişi gösteren kameraya ait" diye konuştu.


“SİSTEMİN SORUMLULUĞU DANIŞTAY’DA"


Sanık Çoban, Danıştay binası içinde OYAK’tan herhangi bir görevli olmadığını belirterek, "Kayıt cihazının Genel Sekreter Yardımcısı odasında bulunuyor. Görüntüler burada kaydediliyor. Kayıt cihazı arızalı da olsa izlenmesi ve bilgisayara kaydedilmesi mümkün. Cihazın bozuk olmasının bir anlamı yok. Bu sistem teslim edildikten sonraki tek sorumluluk Danıştay’da. Biz sadece Danıştay isteyince tamirini ve bakımını yapıyoruz. Biz sadece garanti kapsamında arızalı cihazın bakımını yaparız" ifadelerini kullandı.


SG (MK)