TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERDİ


İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5. duruşması bugün görüldü. Ara kararlarını açıklayan mahkeme, davanın 4 tutuklu sanığı OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi


ERGENEKON İLE BİRLEŞTİRMEK İÇİN GÖRÜŞ SORDU


Mahkeme bu davanın, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davası ile birleşen Danıştay’a saldırı davası ile arasında hukuki ve fiili irtibat olduğunu belirtti. Bu nedenle mahkeme Ergenekon davası ile Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin davanın birleştirilmesi için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görüşünü sordu.


DANIŞTAY’DAN BAZI İSİMLER TANIK OLARAK DİNLENİLECEK


Mahkeme dönemin Danıştay Genel Sekreteri Suna Kurtoğlu, Danıştay Genel Sekreter Yardımıcısı Mehmet Engin Çakmak, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Kalender Türoğlu, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Topuz, Danıştay Bilgi İşlem Sorumlusu Şahinler Eren ve emekli asker Zahit Engin’in tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.


(BB)