Almanya’nın Ludwigsburg kentinde Alevi Kültür Merkezinde, MLPD/Enternasyonal Listenin düzenlediği panele, Alevi Kültür Merkezinden Nurşen Yılmaz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK)’dan gazeteci Necati Abay, MLPD/Listenin Ludwigsburg adayı Erkan Karakaplan, MLPD/Listenin Waiblingen adayı Dieter Böttcher, Gemeinratmitglied für Öko Links’den Oliver Kube konuşmacı olarak katıldı.

DİKTATÖR KAYBEDECEK HAYIR KAZANACAK!

Moderatörlüğünü Birsen Sönmez’in yaptığı Panele Dersim/Ovacık Belediye Başkanı Fatih M. Maçoğlu ve Dersim/Mazgirt  Belediye Başkanı Tekin Türkel de davetliydi ancak Türk devletinin İçişleri Bakanı izin vermediğinden katılamadılar. Maçoğlu ile telefon bağlantısı yapıldı ve HAYIR’ın kazanacağını belirtti.

100 civarında dinleyicinin katıldığı panelde Alman konuşmacılar, Almanya’da ırkçılığın gelişmekte olduğu ve ırkçılığa, sağcılığa karşı mücadelenin önemi üzerinde durdular.

EVET ÇIKARSA ALMAN HALKI GİBİ HALKLARIMIZ DA PİŞMAN OLUR

Panelin ikinci konuşmacısı HDK’dan gazeteci Necati Abay’dı.

Abay, Evet çıkarsa ne olur, Hayır çıkarsa ne olur gibi soruların sıklıkla sorulduğunu belirterek Evet çıkarsa zorbalığın, devlet terörünün daha da artacağını, Hitler’i seçen Alman halkı yıllar sonra nasıl pişman olmuşsa Türkiye halkları da pişman olur vurgusun yaptı.

EVET DE ÇIKSA HAYIR DA ÇIKSA DİKTATÖR KAYBEDECEK!

Abay, tüm adaletsizliklere, devlet terörüne rağmen, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu dahil HAYIR’cı devrimci örgütlere yönelik kitlesel gözaltı ve tutuklama terörüne rağmen  HAYIR eğiliminin önde olduğunu, HAYIR çıkarsa halklarımızda “birleşirsek faşizmi yıkabiliriz inancı, özgüveni ve kazanma duygusu gelişir” dedi. Diktatör Erdoğan ve AKP’nin evet de çıksa hayır da çıksa kaybedeceği saptamasını yaptı.

16 Nisan Referandumuna bir hafta kaldığını anımsatan Abay, son bir hamle olarak Türkiye’deki yakınlarımızın yüreğine dokunma ve kararsız seçmeni HAYIR için ikna etmenin önemine dikkat çekti.

KADINLARIN OLMADIĞI ANAYASAYA HAYIR DİYORUZ

AKM’den Nurşen Yılmaz da konuşmasında, oylanacak Anayasa taslağında kadınlar yok sayıldığını belirterek “kadınlar olarak HAYIR diyoruz” dedi.

Panel alkışlarla, ardından verilen müzik dinletisiyle sonlandı...