İznik ve Bilecik'in Osmaneli İlçesi'ndeki çeşitli köylerde oturan 20 öğrenci, taşımalı sistemle eğitim gördükleri İznik Endüstri Meslek Lisesi'nden dün akşam servis midibüsü ile evlerine dönmek istedi. Öğrencilerin bindikleri 42 yaşındaki Arif Çalışkan yönetimindeki 16 VU 235 plakalı midibüsü İznik'in Kaynarca Köyü yakınlarında, karşı yönden gelen 54 yaşındaki Tuncay Özcan yönetimindeki 34 ZJ 5919 plakalı TIR’ın savrulan dorsesine çarptı. Kazada midibüs şoförü Arif Çalışkan ile Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi İsmail Süne araç içinde sıkıştı. Kazaya 112 Acil Servis ekiplerinin yanı sıra itfaiye ekipleri de müdahale etti. Sıkıştıkları yerden güçlükle çıkarılan Süne, kaldırıldığı İznik Devlet Hastanesi’nde öldü. Kazada araç sürücüsü Çalışkan ile yaşları 14-17 arasında değişen öğrenciler Hüseyin Avdırın, Furkan Çetin, İbrahim Avatan, Kübra Güldemir ağır yaralı olarak, 13 öğrenci ise hafif yaralı olarak Bursa’da kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

KIZ ARKADAŞININ KOLTUĞUNDA OTURDU ÖLÜME YOLCULUK YAPTI

Kazada ölen ve İznik Endüstri Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi İsmail Süne'nin, Bilecik'e bağlı Beşerler Köyü'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ünzile ve Abdulah Süne çiftinin 3 çocuğundan ilki olduğu belirlendi. Servis midibüsünde sürekli arka koltuklarda oturan İsmail Süne'nin dün akşam okul çıkışı kız arkadaşının oturduğu sürücü arkasındaki koltukta oturduğu, kız arkadaşının tüm ısrarına rağmen, "Bugün ben bu koltukta oturup yolculuk yapmak istiyorum. Sen arka koltukta benim yerime otur" dediği ifade edildi.

Kız arkadaşının koltuğunda oturduğu midibüste ölen İsmail Süne bugün Bilecik'e bağlı Beşerler Köyü'nde toprağa verilecek. Talihsiz öğrenciyi son yolcuğuna okuldan giden arkadaşları da uğurlayacak. Kazayla ilgili soruşturmaya İznik Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor. Yaralanan midibüs sürücüsü ve 4 öğrencinin henüz hayati tehlikeyi atlatamadı.



HA(FK/İD)