İl Milli Eğitim Müdürlüğü, köylerde oturan ve Zonguldak merkez ile beldelerdeki ilköğretim ve ortaöğretime giden öğrenci sayısı henüz belirlenmediği için okulların taşımalı sistem ihalesini gerçekleştirmedi. Köylerdeki öğrenciler ise okullara kendi imkanlarıyla gidip gelmeye başladı. Zonguldak merkeze bağlı Kızılcakese Köyü'nde oturan 8 öğrenci, Kozlu Beldesi'ndeki okullarına sabah 06.30'da köyden şehre giden köy minibüsü ile gidiyor. Minibüsü kaçıran öğrenciler ise 9 kilometrelik köy yolunda bir süre yürüyüp, gelen araçlara otostop çekerek okullarına ulaşıyor.

Kozlu İmam Hatip Ortaokulu 1'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Havvanur Girgin, köy minibüsünü kaçırmamak için sabah 05.00'te kalktığını, ancak bazen de uyanamadığı için minibüsü kaçırdığını söyledi. Girgin, "Köy minibüsü sabah erken gidiyor, bazen kaçırıyoruz. Bu yüzden yürüme gitmek zorunda kalıyoruz. Yürürken de yolda otostop çekiyoruz. Bazen hiç araç geçmiyor yoldan. Bu nedenle 3 gün okula gidemedim. Servis sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Aynı okulda öğrenim gören Zeynep Başyiğit de "Köy minibüsüne yetişemediğimiz zamanlar, yoldan geçen araçlara biniyoruz" dedi.

Köy Muhtarı Tahsin Girgin, konuyu milli eğitim müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini, ancak sorunun henüz çözülmediğini söyledi. Tahsin Girgin, "Bize, 'Servis ihalesi yapılmadı' dendi. Köy minibüsü saat 06.00'da gidiyor. Öğrencilerin sabah 05.00'te kalkması gerekiyor. Bir sürü zaman kaybı. Bazen minibüsü kaçırdıklarında ben götürüyorum. Bazen de otostop yapıyorlar. Bazen araba bulamıyorlar, geri dönüyorlar" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise ilköğretim okullarının orta bölümleri ile ortaöğretimler için taşımalı sistem ihalesinin henüz yapılmadığını söyledi. Özbek, "Hangi köyden hangi okula kaç öğrencinin gittiği henüz belirlenmedi. Bu çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki hafta içinde ihaleyi gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Böylece sorun çözülmüş olacak" dedi.



DS(EE/CK)