"DUA ETTİKTEN SONRA UYUDUK"

155 Polis İmdat'a 9 Ocak 2012 günü saat 06.30 sıralarında gelen ihbarda Şıhlı Mahallesi, Sonbahar Sokak'ta bir kadının yatağında öldüğü belirtildi. Polis ekipleri olay yerine gittiklerinde Öznur Delibaş’ın cesedi ile karşılaştı. Evde bulunan Öznur Delibaş’ın eşi Cemal Delibaş polise “Van’ın Erciş ilçesinin Orta Köyü'nde evlendik. Van’daki deprem yüzünden evliliğimizi bir süre ertelemiştik. Düğünümüzün ardından İstanbul’a geldik. Küçük kardeşimde bizimle birlikte kalıyordu. Akşam birlikte yedik içtik daha sonra yattık. Yatmadan önce elimi karnının üzerine koydum. Bana eliyle sus işareti yaparak dua ettiğini söyledi. Yatmadan önce mutlaka dua ederdi. Dua ettikten sonra uyuduk. Hangimizin önce uyuduğunu hatırlamıyorum. Sabah çalıştığım inşaata gitmek için kalktığımda eşimin hareket etmediğini görünce paniğe kapılıp kardeşimin evde olduğunu unutup ağabeyimi aradım. Daha sonra polis çağırdık” dedi.

"KALKIP YÜZÜMÜ YIKADIM"

Ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsiden sonra Öznür Delibaş’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Van’a götürüldü. Olay polis kayıtlarına şüpheli ölüm olarak geçti. Adli Tıp Kurumu'undaki inceleme olayın cinayet olduğu anlaşıldı. Öznur Delibaş’ın elle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Bu gelişme üzerine Öznür Delibaş’ın cenazesini Van’a götüren eşi Cemal Delibaş, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Cemal Delibaş ifadesinde “Akşam birlikte yatmıştık. Gece bir ara kalktığımda bir elimin eşimin boğazı sıkar vaziyette olduğunu fark ettim. Uyku sersemi tam olarak ne olduğunu anladım. Kalkıp yüzümü yıkadım. Tekrar yattım. Sabah işe gideceğimden saati kurmuştum. Kalktığımda eşimin soğuk olduğunu fark ettim. Onu silkileyerek kaldırmaya çalıştım. Ancak başaramadım. Bunun üzerine paniğe kapıldım. Evde kardeşimde olduğunu unutarak ağabeyimi aradım. O geldikten biraz sonra polisler geldi. Ben karımı öldürmedim” dedi.

AĞABEY SONRADAN HATIRLAYIP EK İFADE VERDİ

Öte yandan Cemal Delibaş'ın eve çağırdığı ağabeyi Kemal Delibaş ise “Sonradan hatırladığını” söyleyerek verdiği ek ifadede “Kardeşim beni aradı. Eşimi öldürdüm çabuk gel diye beni çağırdı. Oraya gittiğimde gelinimiz ölmüştü. Kardeşim hala ‘Onu ben öldürdüm’ diye ortada dolaşıyordu. Sonra polis çağırdık” dedi. Poliste işlemleri tamamlanan Cemal Delibaş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.