Merkez Yıldırım ilçesi'nde bulunan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binasında bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görevli Doktor Gürçay Cem, iddiaya göre geçen mart ayında 16 DV 600 plakalı otomobili ile otoparktan ters yönden çıkmak istedi. Otopark görevlisi 26 yaşındaki Ömer Aydın, aracın içinde tanımadığı Dr. Cem'i uyardı. Uyarıya rağmen yoluna devam eden Cem, bu kez aracın önüne geçip, "Ters yönde gidiyorsunuz. Kaza yapabilirsiniz" diyen Aydın'a el kol işareti yaparak otomobili ile yanına kadar geldi. Daha sonra gaza basan Cem, aracıyla otopark görevlisini 5 metre sürükledikten sonra yoluna devam etti.

POLİSE GİDİP ŞİKAYETÇİ OLDU

Olaydan sonra kendisine 1 gün iş göremez raporu verilen Ömer Aydın polise giderek Dr. Gürcay Cem'den şikayetçi oldu. Aralarında her hangi bir sorun bulunmayan Cem'in ne yapmak istediğini anlamadığını söyleyen Aydın, "Ben kendisini uyarmak istedim. O aracıyla beni ezdi. Aracın kaportasına atlamasam otomobilin altında kalacaktım. Daha sonra beni orada bırakıp gitti. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

Görgü tanıkları Kenan Demirel ve İhsan Kapucu'nun da Ömer Aydın'ı doğrulayan ifade vermeleri üzerine polis merkezine çağrılan Gürçay Cem, suçlamayı kabul etmedi. Olay günü acelesi olduğu için otoparktan ters yönden çıkmak istediğini, bu sırada Ömer Aydın'ın aracının önüne geçtiğini, kendisini görünce çarpmamak için yavaş yavaş gittiğini söyleyen Dr. Gürçay Cem, "Ömer Aydın bu sırada geri çekildi. Ben de yoluma devam edecektim. Bu sırada arkadan anama küfür edip, eliyle aracın arka tarafına vurdu. Ancak kendisinden şikayetçi değilim" diye konuştu.

Otomobili Cumhuriyet Savcısı tarafından bağlanan Gürçay Cem hakkında 'Kasten Yaralamak' suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlattı.



BC(FK/COŞ)