Olay kentin en işlek caddelerinden Yener Ulusoy Bulvarı üzerindeki yürüyen merdivenli üstgeçit altında bulunan 'sarı bölge' otopark alanında meydana geldi. İddiaya göre asker olduğunu söyleyen bir kişi otopark görevlisi kadının bekleyen araçlarına fiş kesmesi üzerine, "Ben askerim, bilet kesme" dedi. Görevli kadın ise uygulamayı Büyükşehir Belediyesi kararıyla yaptığını belirterek, "Zaten 15 dakika ücretsiz. Ben fiş kesmek zorundayım" yanıtını verdi.

Görevli kadının bu sözlerine sinirlenen ve adı açıklanmayan kişi iddiaya göre genç kadına hakaret ve küfürler etti. Bu sözleri duyan çevredeki esnaf müdahale ederek asker olduğunu söyleyen kişi ve arkadaşlarını uyardı. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce iki gurup birbirlerine bıçak ve sopalarla saldırdı. Kavgada 3 kişi çeşitli yerlerinden bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı.

Olay yerinde bulunan bir sivil polis ekibi ise kavganın ortasında kaldı. Telsizle yardım ve olay yerine takviye ekip isteyen polisler kavgaya karışan kişileri tespit etti. Bu sırada takviye ekiplerin gelmesiyle kavgaya karışanlar gözaltına alınmak istendi. Esnaf polisin gözaltına alma kararına tepki göstererek şüphelileri vermek istemedi. Çıkan arbadeyi polis biber gazı sıkarak yatıştırdı. Bu sırada yaralılar için çağırılan ambulans 3 kişiyi alarak tedavileri için hastaneye götürdü. Ambulans görevlilerine bir polis ekibi de eskortluk yaptı. Gözaltına alınan 4 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve yeni gözaltıların olabileceği açıklandı. Hastanede tedavileri süren yaralıların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.



SK(SU/İD)