Sivas’ın İmranlı ilçesinde 24 Kasım 2011'de meydana gelen filmleri aratmayan olayın şöyle geliştiği belirtildi:

İstanbul’dan bir otomobil kiralayan Urfani A. memleketi olan Sivas’a doğru yola çıktı. Urfani A. köyüne yaklaştığı sırada önündeki otomobili kullanan kişinin ağabeyinin eşiyle ilişki dedikodusu çıkan Binali T. olduğunu fark etti. Otoyolda hızla giderken yan yana gelen iki otomobilde bulunan Binali T. ile Urfani A. önce sözlü tartıştı daha sonra silahlar çekildi. Otoyol üzerinde başlayan kovalamaca yaklaşık 7 kilometre sürdü. Bu sürede Urfani A. önünde kaçmaya çalışan Binali T.’nin bulunduğu otomobile 14 el ateş etti. Hem araç kullanan hem de kaçmaya çalışan Urfani A. ise tabancasıyla 8 el ateş ederek kaçmayı sürdü.


Sonunda peşindeki otomobilden kurtulan Binali T. jandarma karakoluna giderek yardım istedi. Binali T.’nin şikayeti üzerine Urfani A. gözaltına alındı. Mahkeme tarafından adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Urfani A., 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Polis hakkındaki cezası kesinleşen Urfani A.’yı önceki gün Ataşehir’de yakaladı. Urfani A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Binali T.’nin de olayla ilgili yargılandığı ve 10 ay hapis 500 lira para cezasıyla cezalandırıldığı öğrenildi.


Yetkililer 7 kilometre süren kovalamaca sırasında toplam 22 el ateş edilmesine rağmen kimsenin yaralanmasının şans olduğunu söyledi.