Denizli’nin Çivril İlçesi’nden aldığı iki hastayı merkezdeki hastaneye götürmek üzere yola çıkan 20 D 3316 plakalı ambulansla, şerit ihlali yapan 20 L 1103 plakalı otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen trafik kazasında yaralı sayısı 5’e yükseldi. Havale geçirdiği için Denizli’ye sevk edilmesi gereken 2 yaşındaki Fatma Nur Yılmaz ile annesi Seda Yılmaz’ın da yanan ambulansta bulunduğu yaralı kurtuldukları ortaya çıktı.

Kazada, ambulansta bulunan ve yaralı olarak Denizli Devlet ile Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’ne kaldırılan Uyar Aydoğan, hastalardan Fatma Nur Yılmaz, annesi Seda Yılmaz, Acil Tıp Teknikeri (ATT) Barış Eren’in tedavisi sürerken, ambulans doktoru Mehmet Özer tedavisinin ardından taburcu edildi.

İDARE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Denizli İl Sağlık Müdürülüğü kazayla ilgili idari soruşturma başlattı. İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, “Bizim yönetmeliklerimize göre bir ambulansın içinde bir hasta ve bir yakını bulunması gerekiyor. Ancak kaza yapan ambulansta iki hasta ve üç yakını varmış. Bu konuyla ilgili idari soruşturma başlattık. Böyle bir kazanın yaşanmasından dolayı çok üzüntülüyüz. Bugün sabah kazada hayatını kaybeden ambulans şoförünün ailesini de ziyaret ettik” dedi.

Facia gibi kazada can veren 5 kişinin cesetleri, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Morgu’nda otopsilerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi.

AMBULANS ŞOFÖRÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kazada ölen ambulans şoförü 41 yaşındaki Hüseyin Akyaka için Sevindik Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, sağlık çalışanları, CHP İl Başkanı Himmet Yavaş ile iki çocuk babası olan Akyaka’nın yakınları katıldı. İkindide kılınan cenaze namazının ardından Akyaka, gözyaşları arasında Eskihisar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ, “AMBULANSTA BİR HASTA TAŞIRDIK AMA”

Cenaze töreninin ardından kaza ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Taş, “Normalde ambulansla bir hasta taşıyoruz ama bu sefer öyle olmamış. Ambulansla bir hasta ve bir refakatçi taşımak bizim standartımız. Çivril’de iki çocuk hasta olunca arkadaşlar ambulansa iki hasta ile üç refakatçi almış. Bu konuyu değerlendireceğiz. Şu anda cenazemizin acısını yaşıyoruz” dedi.

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,




FI.RÇ(İÖ/AAA)