Otomobiliyle 5 Nisan'da Uluçay Deresi'ne düşerek kaybolan Mustafa Kucur'a halen ulaşılamadı. Afyonkarahisar AFAD ekibi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekipleri arama çalışmalarını noktalarken, Isparta ekibi 2 haftadır çalışmalarını sürdürüyor.

Isparta Valiliği Acil Durum ve Afet İşleri Şube Müdürü Osman Demiray, konuk ekiplerin ilçeden ayrılmasının ardından basında, 'arama çalışmalarının sonlandığı'na ilişkin haberler yer aldığına işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Sücüllü Beldesi halkından Mustafa Kucur'un kaybolmasıyla birlikte aynı gün İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerle başlattığımız arama ve kurtarma çalışmaları 2 haftadan bu yana aralıksız devam etmektedir. Çalışmalara destek vermek amacıyla Afyonkarahisar ve Antalya'dan gelen ekipler, geçen hafta sonu çalışmalarını tamamlayarak ilçeden ayrılmışlardır. Bu ekiplerimizin ayrılışı basında çalışmaların sonlandırıldığı şekilde yer aldı ancak biz Isparta ekibi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz."

SONAR CİHAZI GETİRİLECEK

Ekiplerin Yağcılar ve Hüyüklü arasında çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Demiray, şu ana kadar herhangi bir ize rastlayamadıklarını belirtti. Arama çalışmalarına Kucur'un yakınlarının da katıldığını anlatan Demiray, "Belde halkı da ilk günden bu yana bize destek oluyor. Çalışmalarımız Eğirdir Gölü'ne kadar olan bölümde devam ederken, cesedin göle ulaşmış olma ihtimaline karşı, gölde de arama yapılacak. Bunun için önümüzdeki günlerde sonar cihazı getirip çalışmalara bu şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.



HA(SU/SS)