HAPİSHANEDEN TALİMAT VERDİ İDDASI


Şebekeyi takip etmeye davam eden narkotik polisi, şebeke liderinin geçtiğimiz ay, kızı Ayşegül Y. ile görüştüğü belirlendi. Şebeke liderinin kızı vasıtasıyla şebeke üyesi Kutbettin E.’ye talimat gönderdiği iddiasını değerlendiren polis, bilgi üzerine şebekeye yönelik takibini derinleştirdi. Yapılan takipte Haziran ayının ilk günlerinde şebekenin İran üzerinden Türkiye’ye uyuşturucu soktuğu belirlendi.


UYUŞTURUCUYU İSTANBUL ÜZERİNDEN AVRUPA’YA GÖNDERECEKLERDİ


Uyuşturucunun İstanbul üzerinden Hollanda’ya gönderileceği bilgisini edinen narkotik polisi 2 yıllık takibin ardından operasyon hazırlığı yaptı. Yapılan takipte bir otomobilin çeşitli yerlerine zulananan uyuşturucunun İstanbul’a sevk edildiği belirlendi. Uyuşturucunun bir otomobille getirildiğini tespit eden İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele polisi, belirlenen otomobili10 Haziran’da Küçükçekmece durdurdu. Araçtaki, Emrah B. ve Reşit Ö. gözaltına alınırken otomobil incelenmek üzere emniyet otoparkına götürüldü. Otomobilin durdurulduğu sıralarda İstanbul’un çeşitli semtlerinde düzenlenen baskınlarla, Ayşegül Y.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alındı.


HER YERİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI


Otoparkta incelenen otomobilin arama anları polis kameralarına da yansıdı. Yapılan aramalarda, otomobilin neredeyse her yerine uyuşturucu zulalandığı görüldü. Görüntülerde, polisin önce arka kapının döşemesini söktüğü görülürken, 2 paket uyuşturucunun bulunduğu kameralara yansıdı. Bunun üzerine diğer kapıların döşemelerini de söken polis buralarda da uyuşturucu bulunca, otomobilin koltukları falçatayla kesti. Buradan da paketler halinde uyuşturucu bulan ekipler, otomobilde aranmadık yer bırakmadı. Ön kaputu açan ekipler havalandırma filtresinin bulunduğu bölümde de uyuşturucu ile karşılaştı Otomobilde didik didik yapılan arama sonucu 50 paket halinde 25 kilo 450 gram eroin ele geçirildi.


GÖZALTINA ALINANLARDAN 9’U TUTUKLANDI


Gözaltına alınan 1’i kadın 10 kişi, dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Safyettin B. serbest kalırken, Emrah B., Reşit Ö., Mehmet P., Kutbettin E., Faik Ü., Mustafa K., Ayşegül Y., Osman P. ve Tayfun P. tutuklanarak cezaevine gönderildi.