Kaza, 71 Evler Mahallesi çevre yolu Taşıcılar Kooperatifi önünde dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Ankara yönüne giden Abdullah Önüş yönetimindeki 07 ETF 67 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Zeynep Atakan ile arkadaşı Yasemin Damla Öztürk'e çarptı.

Ağır yaralanan Yasemin Damla Öztürk ile Zeynep Atakan'a, kaza yerine gelen 2 ambulanstaki sağlık ekibi ilk müdahaleyi yaptı. Zeynep Damla Öztürk ambulansla hastaneye götürülürken yolda öldü. Zeynep Atakan ise Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Atakan'ın durumunun da ağır olduğu bildirildi.

Otomobil sürücüsü Abdullah Önüş, polisler tarafından gözaltına alındı. Kazada ölen Yasemin Damla Öztürk'ün 10 gün önce Mersin'den Eskişehir'e geldiği ve bir yakının yanında misafir olarak kaldığı belirtildi.

Görgü tanıkları, otomobilin çarptığı 2 genç kızın, yaklaşık 100 metre uzaklıktaki yaya üst geçidini kullanmayıp refüjdeki tel örgülerin arasından yolun karşısına geçmek isterken kazanın meydana geldiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, otomobil sürücüsü Abdullah Önüş'ün işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceğini kaydetti.