Kaza, saat 11.30 sıralarında Müftü Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde meydana geldi. Caddede yolun karşısına geçmek isteyen Zehra Yüksel, Hayati Nuh Taroba yönetimindeki 34 GA 0279 plakalı otomobilin altında kalarak yaralandı. Gelen 112 Acil Servis ekibi, ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Yüksel'i ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Yüksel'in durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Otomobil sürücüsü Hayati Nuh Taroba, kazanın şokuyla gözyaşlarına boğuldu. Özel bir şirkette çalıştığını ve iş için Tokat'tan geldiğini belirten Taroba, "Burada kimsem yok, ben şimdi ne yapacağım" diyerek gözyaşı döktü. Taroba'yı çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı.

Görgü tanıklarından Süleyman Danışmaz, Zehra Yüksel'in, yol kenarında duran halk otobüsünün önünden yola çıktığı sırada kazanın meydana geldiğini söyledi. Durakta bekleyen halk otobüslerinin yaya ve sürücülerin görüşünü kapattığını savunan Danışmaz, "Bu kaza ilk değil. Daha önce de burada kazalar meydana geldi. Belediye bu durağı kaldırsın" dedi.

Sürücüyü gözaltına alan polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.



İÇ(EE/BT)