Olay, merkez Selçuklu İlçesi fuar otobüs duraklarının yanında bulunan eski adliye binası otoparkında saat 13.00 sıralarında meydana geldi. 2 çocuğu ve eşiyle birlikte gezmek üzere çarşıya gelen 35 yaşındaki Yalçın Güllü, 42 DR 953 plakalı otomobilini otoparka bıraktı. Ailenin otomobilden uzaklaştığını gören F.K. elindeki demirle otomobilin sağ arka camını kırdı. Arka koltukta bulunan ve içinde 1 altın bilezik ile fotoğraf makinesi olan kol çantasını alarak olay yerinden kaçtı.

Olayı gören bir kişinin ihbarı üzerine çalışma başlatan polis ekipleri aldıkları eşkal doğrultusunda hırsızlık şüphelisi F.K.'yı çaldığı çanta ile birlikte kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan F.K., polis merkezine götürüldü. Hırsızlık suçundan poliste 14 kaydı bulunan F.K., polise, "Bayramlaşmak için Karapınar'da bulunan ailemin yanına gidecektim. Param olmadığı için de otomobilin camını kırarak çantayı çaldım" diye ifade verdi.

Çantasının çalındığını cami çıkışı kendisini telefonla arayan polisten öğrendiğini belirten araç sahibi Yalçın Güllü ise şunları söyledi:

"Gezmek için eşim ve çocuklarımla birlikte çarşıya geldik. Ailem gezerken ben de namaz kılmak için camiye gittim. Cami çıkışında cep telefonumdan polis aradı ve otomobilimden çantanın çalındığını söyledi. Çok şaşırdım. Çantada bilezik ve fotoğraf makinesi vardı" dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



TY(İA/CK)