UYUŞTURUCUYU ALIP YOLA ÇIKTILAR


Tüm hazırlıklarını yerine getiren şebeke üyeleri, uyuşturucuyu almak için Başkale’ye gitti. Bir adresten alınan uyuşturucuyu otomobilin gizli bölmesine koyan şebeke üyeleri İstanbul’a doğru yola çıkmak için hazırlık yaptı. Uyuşturucunun bulunduğu otomobili kullanan Seyit Ali O., Eşref Ö.’nün kullandığı minibüs öncülüğünde 12 Haziran’da Van’dan yola çıktı.


Önde giden minibüsteki Eşref Ö. güvenlik güçlerinin yoldaki denetimlerini uyuşturucunun Seyit Ali O.’ye bildirirken Seyit Ali O., buna göre tedbir alarak yoluna devam etti. Ancak, Uyuşturucu şebekesinin üyeleri Bitlis’e geldiklerinde hesap etmedikleri bir durum meydana geldi.


YUVARLANAN KAYA PLANI BOZDU


Seyit Ali Ö. kullandığı otomobille İstanbul’a doğru ilerlerken, Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Buzlupınar mevkiine geldiğinde, otomobilin üzerine dağdan bir kaya yuvarlandı. Ön tarafı hasar gören otomobilin, aksı koptu. Otomobil hareket edemeyince, Seyit Ali O. çekici çağırarak aracı Diyarbakır’a götürdü. Otomobil bir oto tamirhanesine bırakılırken, Diyarbakır’a geldiğinde, işler istedikleri gibi gitmediği için panik yapan Eşref Ö. öncülük ettiği minibüsle Van’a geri döndü.


OPERASYON DİYARBAKIR’DA YAPILDI


Şebeke üyelerini İstanbul’da teslimat anında yakalamayı planlayan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaşanan kaza üzerine operasyonu Diyarbakır’da yapmaya karar verdi. Diyarbakır Polisi’nden de destek isteyen narkotik polisi, 14 Haziran’da operasyon startını verdi. Seyit Ali O. Diyarbakır’daki oto tamirhanesinde kıskıvrak yakalanırken, tamirhanedeki otomobil incelemeye alındı. Polis, şebekenin elebaşı ve diğer 2 üyesini yakalamak için Van ve İstanbul’da da eş zamanlı operasyon düzenledi. Tayyar O. İstanbul’da, Eşref Ö. ile şüphelilerle bağlantılı olduğu öne sürülen Engin Ö. ise Başkale’de gözaltına alındı.


OTOMOBİLDEN 18 KİLO 100 GRAM UYUŞTURUCU ÇIKTI


Polisin tamirhanede incelediği otomobilin aranma işlemlerinde narkotik köpeği de kullanıldı. Arama polis tarafından kamera ile kayıt edildi. Bagaja çıkarılan narkotik köpeği tepki verdi. Köpeğin, bagaj zeminini tırmalaması üzerine o bölgede yapılan aramaları yoğunlaştıran polis, bagajın alt bölümünde gizlenmiş 34 paket uyuşturucuyu bulma anları da kameralara yansıdı. Yapılan incelemede uyuşturucunun eroin, miktarının da 18 kilo 100 gram olduğu belirlendi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu biten zanlılar işlemlerinin bitmesinin ardından, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilirken, Tayyar O., Eşref Ö., Seyit Ali O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Engin Ö. ise mahkemece serbest bırakıldı.