Avrupa Birliği İşsizliğe Çözüm Eğitim Kültür Sağlık Dayanışma Derneği Başkanı Gül Soydan, 2011 yılında Melikgazi İlçesi Alpaslan Mahallesi’nde bulunan Alpaslan Parkı’nda çocukları ile birlikte yürüyüş yaptığı sırada, otomobilini üzerlerine sürdüğünü iddia ettiği kadın sürücü ile tartıştığını söyledi. Tartışma sırasında elindeki dondurma külahının otomobilin içine düştüğünü öne süren Gül Soydan, sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:

"Bunun üzerine kadın sürücü çantasından çıkardığı fotoğraf makinesi ile araca düşen dondurmanın fotoğraflarını çekti. O benden, ben de ondan davacı oldum. Yaklaşık 4 ay önce de dava Kayseri 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde sonuçlandı. Ben, aracını üzerimize süren ve sonradan avukat olduğunu öğrendiğim Asuman Doğru Uzun'un ceza alacağını düşünürken, mahkeme bize araca düşen dondurma yüzünden 4 yıl ceza verdi."

YARGITAY BOZDU, DAVA YARIN YENİDEN GÖRÜLECEK

Mahkemenin, verdiği hapis cezasını daha sonra 4 bin TL para cezasına çevirdiğini dile getiren Soydan, kararı temyize taşıdıklarını anlattı. Yargıtay'ın kararı bozduğunu belirten Soydan, davanın yarın yeniden görüleceğini, bu kez adaletin yerini bulacağına inandığını söyledi.



CZ(OE/COŞ)