Olay merkez Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi 228'inci sokak üzerinde bugün saat 04.00'de meydana geldi. İddiaya göre, park halindeki otomobillerden hırsızlık yapmaya çalışan Baran Türk ile M.E.'yi gören bir kişi önce çocukları kovaladı, ardından da pompalı tüfekle ateş açtı. Silah sesleri üzerine dışarışa çıkan vatandaşlar kanlar içinde iki çocuğu yerde yatarken bulup, polis ve 112 Acil Servis'e haber verdi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde müdahale ettiği çocuklardan Baran Türk yaşamını yitirirken, M.E., Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. M.E'nin de durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Polis, olayın olduğu sokak üzerinde geniş çaplı araştırma yaparken, otomobilde hırsızlıkta kullanılan malzemeler buldu. Yapılan soruşturmada ölen Baran Türk ve yaralanan M.E'nin daha önce hırsızlık suçlarından kaydı bulunduğu belirlendi.

Görgü tanıkları polise verdikleri ifadede, karanlık nedeniyle yüzünü göremedikleri bir kişinin elinde pompalı tüfekle çocukları kovaladığını ve daha sonra ateş açıp, kaçtığını söyledi. Polis, soruşturma kapsamında olay yerine 100 metre mesafede oturan bir kişiyi gözaltına alırken, soruşturmayı sürdürüyor.