Süleyman KAYA- Ramazan EĞRİ/İSTANBUL,MALTEPE’de yolcu indiren servis minibüsüne henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil arkadan çarptı. Savrulan otomobilden fırlayan 27 yaşındaki Emrah Erbek ile 25 yaşındaki Levent Yurdakul olay yerinde hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı. İddiaya göre, Saat 03.00 sıralarında O-1 Karayolu üzeri Altıntepe Mevkii’ndeki kaza söyle gelişti:

Henüz sürücüsü tespit edilemeyen 34 ETB 48 plakalı otomobil, önünde seyir halindeki bir TIR’ı emniyet şeridinden sollamak istedi. Bu sırada otomobil emniyet şeridinde yolcu indiren Mahir Göktaş’ın kullandığı 34 FEG 78 plakalı minibüse arkadan çarptı. Savrulan otomobilden fırlayan Emrah Erbek ile Levent Yurdakul olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı otomobilde bulunan Kerem Akbaş ve Ahmet Akbaş isimli amcaoğulları ile minibüsten inen İlker Aktaş ve Korkmaz Ercan yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Hayati tehlikeleri olmadıkları öğrenilen yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Emrah Erbek ile Levent Yurdakul’un cesedi ise Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Görgü tanığının ifadesin göre ise kaza aşırı hız nedeniyle yaşandı. Minibüs şöförü Mahir Göktaş ise yolcu indirdiği esnada 34 ETB 48 plakalı otomobilin önünde takla attığını ve çok hızlı olduğunu söyledi.

Kaza nedeniyel yol trafikte bir süre aksama yaşandı. Trafik kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından normale döndü. 


SK (GÖ)