Geçen 30 Mart’ta saat 07.30 sıralarında 4169 sokak üzerindeki boş arsada meydana gelen olayda, işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, otomobilde kanlar içerisindeki bir kişiyi farketti. İhbar üzerine adrese giden polis ekiplerinin incelemesinde, otomobildeki kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Direksiyon başında bulunan kişinin Hasan Şahingün olduğu belirlendi. Travesti Şahingün’ün, başından tabancayla tek kurşunla vuralarak öldürüldüğü saptandı. Hasan Şahingün’ün cenazesi, memleketi Yozgat’ta toprağa verildi.

TEKNİK TAKİP SONUÇ VERDİ

Olayın ardından cinayeti çözmek için araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak Hasan Şahingün’ün cep telefonu kayıtlarını takibe aldı. Bu sırada Şahingün’ün olaydan yaklaşık 20 gün önce kiraladığı belirlenen otomobildeki GPRS kayıtları da inceleme altında alındı. Araştırmalar sonrasında Şahingün’ün, olay gecesi kullandığı tüm güzergahlar tek tek tespit edildi. Bunun sonrasında da bu bölgelerdeki 150 güvenlik kamerasının görüntülerine el konuldu. Görüntülerde Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Hasan Şahingün’ün yanına bir erkeği aldığı belirlendikten sonra araştırmalar bu kişi üzerine yoğunlaştırıldı. Son yapılan telefon görüşme dökümlerinden de bu kişinin garsonluk yapan K.G., olduğu belirlendi. İki çocuk babası olan ve eşinden boşanmış olan K.G., polisin operasyonuyla Basmane semtinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

OLAYDA KULLANILAN TABANCA ÜZERİNDE ÇIKTI

K.G.’nin üzerinde ele geçirilen 7.65 mm çapandaki tabancanın da balistik incelemenin ardından olayda kullanılan tabanca olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan K.G., daha önceden tanıdığı Şahingün’le telefonda görüştükten sonra buluştuklarını, otomobilde oral seks yaptırdıktan sonra ise ayrıldığını cinayeti kendisinin işlemediğini ileri sürdü. Olayla kullanılan tabanca da üzerinde çıkan K.G.’nin işlemlerin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.



TY(İÖ/AAA)