Olay, saat 02.30 sıralarında Süleymaniye Mahallesi'nde meydana geldi. 1.70 promil alkollü Mehmet Emin Geldi, 63 YV 953 plakalı otomobili ile evine giderken, Süleymaniye Meydanı yakınlarında park halinde duran 63 SC 137 plakalı otomobile çarptı. Başından yaralanan Geldi, çarpışmanın etkisiyle ön bölümü yanmaya başlayan otomobilinden çıkarak kaçtı. Bu sırada otomobilin ön bölümünde başlayan yangın ise tüm aracı sarmaya başladı. Gürültü ile dışarı koşan ve otomobilin yandığını görenler, terör örgütü PKK sempatizanlarının molotofkokteyli ile kundaklama girişiminde bulunduğunu düşünerek durumu telefonla polis ve itfaiyeye bildirdi.

PATLAMA SESİ MAHALLEYİ AYAKLANDIRDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, bu sırada yanan otomobilden yükselen patlama sesleri mahallede paniğe neden oldu. Patlamanın etkisiyle çevdeki ev ve işyerlerinin camları kırılırken, yataklarından kendilerini dışarı atanlar ise bomba patladığı endişesiyle polislere yoğun ihbarda bulunmaya başladı. Yoğun ihbar üzerine telsiz anonsu ile olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, itfaiye erleri de yangına müdahale etmeye başladı.

İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen Mehmet Emin Geldi'ye ait otomobil kullanılamaz hale gelirken, bu kişinin çarptığı park halindeki otomobilin arka bölümünde de hasar oluştu. Yapılan incelemede lastikleri patladığı saptanan otomobil söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından olay yerinden çekildi.

Sürücü Mehmet Emin Geldi ise adresini saptayan polisler tarafından gizlendiği evinde gözaltına alındı. Kaza sırasında hafif yaralanan Geldi, bir süre direnmesine rağmen gözaltına alındı. Geldi, hastanede yapılan tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



(HK/CK)