Kaza, saat 03.30 sıralarında Marmara Ereğlisi İlçesi Karayolları Kavşağı'nda meydana geldi. İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi’nden arkadaşları ile gezmeye çıkan Bayram Şenses’in yönetimindeki 34 ZJ 1686 plakalı otomobil Marmara Ereğlisi karayolları kavşağından kontrolsüz çıkış yapınca bu sırada Tekirdağ’dan İstanbul’a giden Mehmet Katran yönetimindeki 34 ZM 4875 plakalı TIR’a çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobildeki sürücü Bayram Şenses, Mehmet Emin Oğuz, Zahide Aydın kaza yerinde öldü. Otomobilden ağır yaralı çıkarılan Ahmet Kaya ve Gamze Meray ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza yerinde inceleme yapan savcılık ve polis ekipleri, otomobil içerisinde alkol şişeleri buldu. Kazada ölen sürücü Şenses, Oğuz ve Aydın’ın cesetleri kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. TIR sürücüsü Mehmet Katran polis tarafından gözaltına alınarak Marmara Ereğlisi Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

YARDIM EDEN AİLE SOYULDU

Öte yandan yoldaki kazayı görerek yardım etmek isteyen bir ailenin otomobili soyuldu. Avrupa’da çalışan Türk işçisi Mehmet Çetinkaya, kazayı görerek AB 348 WH plakalı aracını yol kenarına park ettiğini ve ailesiyle birlikte kazazedelere yardım ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz memleketimize giderken kazayı gördük ve hemen durduk. Ailemle birlikte kazada yaralananları kurtarmaya çalışıyorduk. Otomobile döndüğümde 4 bilezik ve yaklaşık 10 bin lira paranın yok olduğunu fark ettik. Polise şikayette bulunduk."



MY(LK/İD)