Bornova- Karşıyaka çevreyolu üzerinde devriye gezen polis ekipleri, dün akşam saatlerinde, Bayraklı servis alınında kendilerini görüp 35 MEH 40 plakalı otomobil ile kaçmaya başlayan 2 kişinin peşine düştü. Yaşanan kovalamacanın ardından 2 kişi polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınmak istenen şüphelilerden H.T. cebinden çıkardığı yaklaşık 2 bin lira para içinden 50 lirayı, iddiaya göre, salıverilmeleri karşılığında polis memuruna rüşvet olarak vermek istedi.

MAZOTU ÇALINAN TIR'IN ŞOFÖRÜ ÇIKTI

Şüphelinin bu çabası sonuçsuz kaldı. Yapılan üst aramasında üzerlerinden 2 kullanımlık esrar ile otomobin bağajından bidon içinde mazot çıkan şüpheliler, gözaltına alındı. Şüpheliler önce kaçmaya başladıkları noktaya götürüldü. Polis memurlarının buradaki kontrolünde de park halinde duran 41 TV 570 plakalı TIR'ın yanında bidon içine çekilmiş mazot bulundu. Gözaltına alınan H.T. ile Ş.E., Şehit Ali Gülhan Polis Merkezi'ne götürüldü. Yapılan araştırmada, bir nakliye şirketine ait olan mazotun çekildiği TIR'ın şoförünün H.T. olduğu ortaya çıktı. Yapılan sorguda, Ş.E.'den otomobil satın alan H.T.'nin aracın taksidini ödemek için çalıştığı şirkete ait TIR'ın mazotunu sattığı öğrenildi. Bunun üzerine Amasya'da faliyet gösteren şirket yetkililerine polisin ulaştığı, yapılan görüşmede şoförleri H.T.'den şikayetçi olacaklarını söyledikleri belirtildi.

Haklarında `hırsızlık' ve `rüşvet vermekten' işlem yapıldığı belirtilen H.T. ve Ş.E.'nin adliyeye sevk edildiği bildirildi.



KÖ(İÖ/AK)