İzmir ve İstanbul’dan tatil için memleketleri Malatya’ya gelen ailenin içinde bulunduğu araç kayısı bahçesinden evlerine dönerken Tomolar mezrasında yaklaşık 3 metre derinlikteki sulama kanalına uçtu. 32 yaşındaki Fedai Dumanlıkaya’nın kullandığı 34 GK 8625 plakalı araç içerisinde bulunan Murat İlhan ile eşi Mukaddes İlhan suya düşen araçtan kendi imkanları ile çıkarak kurtuldular. Araç sürücüsü Dumanlıkaya ile 11 yaşındaki Nazlıcan İlhan ise suda kayboldular. 

Olayın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve sivil kurtarma araçları yönlendirildi. Malatya Belediyesi sualtı arama ve kurtarma ekipleride bölgeye gelerek su kanalında kayıp 2 şahsı arama çalışmaları başlattı. Yapılan arama çalışmalarında kayıplara ulaşılamazken havanın kararması ile birlikte aramalar yarın sabaha kaldı. Bu arada sulama kanalının kapaklarının kapatıldığı, suyun çekilmeye başlaması ile birlikte aramaların daha sağlıklı yapılacağı bildirildi. 

Kazadan yaralı olarak kurtulan Murat İlhan ve Mukeddes İlhan hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Jandarma ekipleri olayın yaşandığı bölgede güvenlik önlemleri aldı.



MP,CÖ (MP/RT)