İzmir’de yaklaşık 6 ay önce otomobili çalınan kişiye ulaşan şebeke elemanları, kendilerine 5 bin lira vermesi durumunda otomobilini teslim edeceklerini söyledi. Bunun üzerine bağlantıya geçilen polis ekipleri, şebeke üyesi ile mağdurun buluştuğu anda düzenlediği operasyonla Önder S.'yi yakaladı. Polise, otomobilin yerine bilmediği yönünde ifade vermesine rağmen bu kişinin bağlantılarına yönelik yapılan araştırmalar, oto hırsızlık şebekesini de ortaya çıkardı.

Şebeke elemanlarının kimliklerinin belirlenmesinin ardından Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmir, Aydın Denizli ve Konya illerinde eş zamanlı yaptığı baskınlarda, aralarında şebeke lideri olduğu iddia edilen Taner G.'nin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.

ÜÇ GRUP HALİNDE SİPARİŞLE HIRSIZLIK

Şüphelilerin verdiği bilgiler ve polisin araştırmaları, şebekenin çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Üç kola ayrılan şebeke elemanlarının, bir grubunun sahte kimliklerle oto kiralama firmalarından aldıkları otomobilleri çaldıkları, ikinci grubun kontak anahtarları üzerinde olan araçları belirleyerek çaldıkları, başka bir grubun ise park halindeki ya da sahiplerince uzun süre kullanılmayan araçları çaldıkları saptandı.

Kendileriyle bağlantıya geçen kişilerin verdikleri siparişlere göre de hırsızlık yaptıkları öne sürülen şüphelilerin çaldıkları araçların ya hurda olarak kilo fiyatına göre satıldığı ya da motor şasi numaraları değiştirilerek parçalanıp satıldıkları ortaya çıktı.

POLİSTEN İLGİNÇ TAKTİK

Şüphelilerin çaldıkları otomobillerden 16’sını da bulan polis ekipleri, özellikle gizli yerlere saklanan araçları bulabilmek için ise ilginç sorgulama yöntemlerine başvurdu. Şüphelilerden H.Ö.’ye dondurma ısmarlayıp yemek yedirerek sohbet havasında sorgulama yapan polis, zanlının itiraflarıyla araçlardan üçünü daha bulmayı başardı.

Sorguları tamamlanan şüphelilerden 2’si savcının talimatıyla serbest bırakıldı. 15’i ise adliyeye sevk edildi.



TY(İÖ/CK)