Mehmet AKTARAN/İSTANBUL, ŞİRKETLERİN satışa çıkarmak istediği otomobil filolarını ucuza ayarlayabileceğini söyleyerek 23 kişiyi, yaklaşık 500 bin lira dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı.


Firmaların satışa çıkarmak istediği otomobil filolarını ucuza alacağını söyleyen kişi tarafından dolandırılan kişilerin şikayeti üzerine Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce soruşturma başlatıldı. Çalışmalarda kendisini avukat olarak tanıtan Ekrem H.N.(37)’nin firmaların satışa çıkarmak istediği otomobillerini satmaya çalıştığı, güven kazandığı kişilere kiraladığı bir otomobili bıraktığı, ardından otomobillerin geriye kalan kısmını getirmek için para istediği, 5 ile 20 bin lira arasında kaparo aldıktan sonra ortadan kaybolduğu belirlendi.


Bu yöntemle bir yıl içerisinde 23 kişiyi yaklaşık 500 bin lira dolandırdığı belirlenen Ekrem H.N.’nin yakalanması için çok yönlü çalışma başlatıldı. Bu kişinin sahte kimlikle Antalya’da bulunduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendi. Antalya’da yakalanarak gözaltına alınan Ekrem H.N., İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Dolandırıcılık sırasında bilmeden kendisine yardım ettikleri iddia edilen M.S. ile U.B. de gözaltına alındı. Yaptığı dolandırıcılıkları ifadesinde itiraf ettiği öğrenilen Ekrem H.N. ile iki arkadaşı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.


MA (MK) (FOTOĞRAF)